Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Näin unta Timo Soinista

Uskotko uniin? Myönnän, että itse en usko. Jotkut unet voivat tuntua todellisemmilta kuin toiset tai pistävät miettimään. Ehkä se johtuu unen aiheesta tai siitä, miten suhtaudumme unissa esiintyviin ihmisiin.

Muutama kuukausi sitten näin unta jo poismenneistä ihmisistä ja kun heräsin, tuntui siltä kuin he olisivat käyneet meillä. Se oli mukavaa.

Olen kuullut, että jos kertoo näkemästään unesta, se ei toteudu. Jo monta kertaa olen tahtonut kirjoittaa unesta, otsikon unesta. Myönnän, että se oli ihan hyvä uni, mutta koska henkilö on puoluepamppu, vähän hankalaa on kertoa siitä ilman, että joku vetää outoja johtopäätöksiä.

Mitä sille mahtaa, että Timo Soini esiintyi unissani monta kuukautta sitten. Silloin ja ennenkin ja varsinkin nyt olen ollut oikeastaan tuohtunut Timo Soinin tapaan toimia maahanmuuttovastaisten puoluejäsenten suhteen. On rumaa sanoa muka rehellisyyden nimissä olevansa jotakin, mitä ei ole. Samalla, tiedostan, että ystävänä ja vain ihmisenä Soini voi olla ihan mutkaton henkilö ja itse pidän mutkattomista ihmisistä. (En ole koskaan tavannut häntä.) Soini on kuitenkin julkisuuden henkilö, kansanedustaja ja häntä voi ja pitää kritisoida, jos on aihetta.

Eniten harmittaa se, että Soini ja hänen puolueensa kulkevat kahdella raiteella. ”Koirat haukkuvat ja karavaani kulkee” sanovat perussuomalaiset, vaikka se karavaani jyräisi kulkiessa ihmisten perusoikeuksia kuten vapaata liikkuvuutta tai oikeus elää rauhassa sellaisena kuin on. Perussuomalaisten puoluesihteeri ja työmies Putkonen suuttuvat julkisuudessa, jos toimittajat kysyvät suoraan heiltä tai edes vihjaavat, että puolue olisi maahanmuuttovastainen. Ei maahanmuuttopolitiikan kritisoiminen ole maahanmuuttovastaisuutta ja näin se on, niin kauan kun kritiikki pysyy asiallisena lietsomatta kaunaa ja vihaa ihmisten välillä. Silti puolue hyväksyy ja on hiljaa, kun heidän kansanedustajansa tai/ja puolueaktiivinsa esittävät kyseenalaisia mielipiteitä julkisuuteen.

Ehkä se tunne, että julkisuudessa Soinin ym. selityksiä ei kyseenalaisteta ja se tunne, että oikeasti mies, joka voisi vaikuttaa siihen, mihin suuntaan puolueensa tulevaisuudessa menee, ei punnitse oikean tai väärän välillä, ei hyvän tai pahan välillä vaan kannatuksen laskun ja nousun välillä vaikutti ja vaikutta kansalaisten epäluottamukseen perussuomalaisiin.

Moni ehtii varmasti jo kuvitella vaikka mitä otsikosta, mutta ehkä tuotan pettymyksen.

Mies tuli erääseen kahvilaan, jossa olin perheen kanssa, kädet täynnä hillomunkkeja ja kuin suurena ystävänä istui, tarjoili ja jakoi iloisena kaikille pöydän ääressä istuville. Uni tuntui tosi todelliselta ja kun heräsin, katsoin ihan varmuuden vuoksi ympärilleni ja nauroin.

En osaa sanoa olinko helpottunut ja iloinen, koska se oli vain uni vai iloinen siitä, että tuo ihminen oli sittenkin kaikesta huolimatta antelias ja oikeudenmukainen. Ehkä molempia.

Lisäys:

Nyt Ylen uutisissa sanotaan, että Soini ei osallistunut pääministerin Alexander Stubbin kutsuun keskustelemaan Suomen talousasioista. Varmasti nyt moni sanoo, että Soini todistaa taas olevansa pelimies. Tarvitseeko Suomi pelimiehiä vahtimaan vain etunsa vai yhteistyöhön kykenevä kansalainen? Voiko Suomen kansan palvelija kieltäytyä pääministerin kutsusta keskustelemaan maan tulevaisuudesta? Näköjään voi. Kuka työnantaja sellaista työntekijää hyväksyisi?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ei Soinia maamme talousasiat oikeasti kiinnosta, vain niillä mekastaminen.

Käyttäjän amgs kuva

Kannatus laskussa ja siksi Soini sanoo, ettei veljeile hallituspuolueiden kanssa. Puolueen etu menee kaiken muun edelle!

Ilpo Sinettä

Vai pitäsi sitoutumattoman Anan mielestä opposition veljeillä hallituksen kanssa. Ei oppositiota huudeta Stubidon tavoin apuun kun hallituksen eväät on syöty. Stubbi voi rehellisesti sanoa ettei tästä tule mitään. Hallitus nurin ja uudet vaalit. Sitten vaalituloksen perusteella puolueet neuvottelee ja muodostaa uuden hallituksen. Näin kai se menee vai mitä Ana. PS:n mahdollisen kannatuksen laskun tai nousun näemme sitten vaalien jälkeen. Ja kyllä Ana puoluejohtajan mielestä oman puolueen etu menee aina oman puolueen ja sen kannattajien ja äänestäjien edelle. Missä puolueessa näin ei olisi. Pikkuisen realismia peliin.

Ilpo Sinettä

Et kai sinä edes leikilläsi kuvittele että oppositio lähtee Sekoomus-hallituksen katastrofaalisen talouspolitiikan takuumieheksi. Herttilei sentään mies. Pikkuisen realismia. Hallitus nurin ja uudet vaalit. Sekoomus on SDP:n ja satiasten kanssa saanut maan talouden sekaisin ja valtionvelka yli 100 miljardia. Antaa Stubidon twittailla ja nakella selffieitä.

Käyttäjän amgs kuva

Ensiksi, ei tarvitse kirjoittaa epäkunnioitavasti ihmisistä, vaikka olisivat julkisissa tehtävissä ja julkisuudessa. Takoitan tuota munnosta stupidon sanasta. Keskustelutilaisuudessa, kuten nimensä jo sanoo, tarkoitus on kuunnella eri ihmisten kantoja. Keskuta oli mukana ja kunnioitan suuresti heidän päätöksensä mennä kuuntelemaan mitä siellä oli sanottavana. Soini taas sooloili, tapansa mukaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hillomunkithan ovat epäterveellisiä!

Käyttäjän amgs kuva

Alla olevassa sotilaskodin linkissä väitetään muuta: "Terveysyhteiskunnassa myös munkit ovat terveellisiä"!
"Uppopaistamisesta huolimatta ei hillomunkki ole wieneriä rasvaisempi. Wienerissä rasva leivotaan taikinaan. Munkkia paistaessa sen rapean kuoren läpi ei imeydy öljyä munkin pehmeään sisukseen."

http://www.hssky.fi/muuta-historiaa

Pertti, kerran vuodessa eivät ole niin huonoja.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Itse näin unta toissayönä mustista häristä, joilla oli sarvet. He yrittivät hyökätä kimppuuni seivästäen minut. Outo uni, mutta unissa yleensä ihminen käsittelee jotain mikä kalvaa mieltä. Ehkäpä Soini jotenkin häiritsee mieltäsi, kun kerran on jo tullut uniinkin seuraksi

Käyttäjän amgs kuva

Paljastin jo Facebookin puolella, että silloin kun näin tuota unta, olin lukenut kirjan Soinista ja jytkyn rakentelusta.

Kuvan perusteella näytät enemmän aidolta pelottomalta espanjalaiselta matadorilta kuin ahdistetulta ihmiseltä.

Käyttäjän amgs kuva

Yksi toisto ja yksi vitsi, vitsi poistettu.

Käyttäjän KaijaEnemark kuva
Kaija Enemark

Soinilla on oikeasti hyvä sydän. Näin viime vuonna unen, että menin naimisiin Soinin kanssa. Ei ole vielä tapahtunut, tuskin tapahtuu, ja mies on naimisissakin. Mutta unet ovat siitä hauskoja, että niissä voi tapahtua mitä vain ihmeellistä. Ei tämä mikään toiveuni ollut, se oli vain uni. En ole kertonut tätä aikaisemmin, mutta kerron nyt sinulle, Ana, kun kerroit omasikin, kiitos siitä! Pidetään salaisuutena :)!

Käyttäjän amgs kuva

Kiitos sinulle, että kerroit!

Muuten, taas yksi kirjoituksistani, joka nousee luetuimpien puheenvuorojen listan kärkeen, mutta sitä ei jaeta kovin paljon Facebookissa ja taidan tietää miksi. En kuulu mihinkään puolueeseen ja arvelen, että koska kritiikkiä Soinia ja Perussuomalaisia kohtaan "ei pidä levitellä" vaan vaieta. Ei se minua haittaa vaan huvittaa. Kiitoksia lukijoille!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Minäkin olen nähnyt unta Timo Soinista. Söimme kahdestaan paistettua maksaa ja puolukoita, hän oli hyvin hiljainen.

Ei ihme että hän näyttää niin väsyneeltä, kun ramppaa kaikki yöt naisväen unissa.

Käyttäjän amgs kuva

Maksaa?! Olisi mielenkiitoista, jos joku tulkitsi niitä uniamme. Mitä noista selviäisi? :D

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ana tämä ei ihan kuulu aiheeseen mutta laitan koska ajattelin että sinua voi kiinnostaa. Paavilla on ruotsalainen kaveri jonka ehdotuksesta paavi lahjoittaa kalottinsa huutokaupattavaksi ja tulot menevät Ruotsissa asuvien romanien hyväksi. http://www.svt.se/nyheter/sverige/pavens-skanker-s...

Käyttäjän amgs kuva

Tuo on hyvä uutinen. Odotan mitä ne miehet siellä Vaatikanissa sopivat nyt perheestä. Olen kertonut asiasta Vapaavuorossa.

Käyttäjän KaijaEnemark kuva
Kaija Enemark

Ana, sinun kaltaisiasi avoimia ja valoisia persoonallisuuksia kyllä Suomen politiikassa tarvitaan. Hyvää jatkoa vain sinulle.

Käyttäjän amgs kuva

Kaija, sanot Suomen politiikasta ja itse sanon, että jotkut politiikot eivät tarvitse kaltaisiani. Se liittyy vain siihen, että en kiemurtele enkä hyväksy sitä, että sanotaan yhtä ja tehdään toista. Olen nähnyt kuinka kolme puoluetta toimii Suomessa. Jokaisella puolueella on hyviä ja huonoja asioita, mutta harva on se puolue, joka ei luovu omista periaatteista vallan alttarille.
Hyvää jatkoa sinullekin!

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Vaihtoehtoja unikavereille puolueen täydeltä. Tervetuloa mukaan http://www.perussuomalaiset.fi/tule-mukaan/jasenyys/

Käyttäjän amgs kuva

Gracias Mikki kutsusta! Arvelen, että kutsusi on vain sunun. Miksi ei näin olisi, kun olet iloinen ja myönteinen persoona Lohjan politiikan synkien kerhojen keskellä!:D Lohjan Perussuomalaisissa on sellaisia henkilöitä, jotka eivät hyväksy ajatuksenjuoksujani enkä minä voisi olla heidän kanssa samaa mieltä. Taidan vielä pysyä tarkkailijana. Muuten, Piritta Poikoselle stemppiä kampanjatöissä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset