Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Gazan lasten puolesta

Lähes 600 palestiinalaista on kuollut Israelin hallinnon pommitusten seurauksena. 75 prosenttia kuolleista on siviilejä, naisia, vanhuksia ja lapsia. Espanjalaisen El Mundo -lehden mukaan 121 lasta on kuollut ja 80 heistä on alle 12-vuotiaita.!

Länsi, niin kutsutut sivistysvaltiot ja EU etunenässä, katsovat sivusta ja tumput suorana siviilien teurastusta. Selitetään, että Israelilla on oikeus puolustaa kansaansa uhista. Jokainen järkevä isä ja äiti miettii päänsä puhki nyt, kuinka viaton lapsi voi uhkailla yhtä maailman aseistetuimmista valtioista. Lasten murhille ei löydy ymmärrystä.

Moni miettii nyt myös, mitä sitten voi tehdä lasten ja siviilien kansanmurhan pysäyttämiseksi. Mitä jos me vanhemmat jättäisimme nyt kauppojen hyllyjen israelilaiset tuotteet ostamatta. Niitä myydään suomalaisissa marketeissa.

Jos eivät valtiojohtajat halua toimia, me voimme vaikuttaa lompakolla, ja voimme osoittaa olevamme eri mieltä. Kansalaisten rauhallista eloa ei raketeilla, ilmaiskuilla ja sotilaallisilla voimilla rakenneta. Palestiinalaiset ja israelilaiset lapset ansaitsevat rauhallista arkea!

 

Nyt (23.7.2014 klo. 16.47) laitan tässä tämä espanjaksi, asiasta kiinnostuneille:

Por los niños y niñas de Gaza.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kyllä esimerkiksi natsihallinto aiheutti omalle siviiliväestölleen erityisesti sodan loppuvaiheissa suunnatonta kärsimystä, kun ei uskaltanut antautua ennen kuin herra "Johtaja" oli tehnyt itsemurhan.

Gazassa on jossain määrin samanlainen tilanne Hamasin heitettyä PA:n pihalle, kaapattua kaiken vallan ja aloitettua omanlaisensa järjestyksenpidon. Siviilit tässä taas kärsivät hullujen johtajien takia.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän amgs kuva

Kiitos Kalevi! Näin se valitettavasti menee. :(

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mistä johtuu,että hulluimmat pääse johtajiksi? Sitten niistä on vaikeata päästä eroon kun ovat ottaneet vallan. Kukaan lähipiiristäkään ei uskalla puuttua asioihin, vaikka näkisi että johtaja olisi parasta laittaa sairaalaan lukkojen taa.

Käyttäjän amgs kuva

Janne, musertavia kuvia. Israelilaisilla sotilaillakin on lapsia. Miten ne lapset voivat tuntea itseään voittajina, jos isänsä menehtyy. :(

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Olen kymmeniä vuosia välttänyt israelilaisten tuotteiden ostamista.
Minäkin olen ihmetellyt miten kansainvälinen yhteisö voi olla niin avuton kaikkien sotien edessä. Tarvittaaisiin sosiaalipsykologista ammattitaitoa.
Poliitikoilta tuskin voi odottaa neuvottelutaitoja, suurin osa ovat pelkkiä marionettejä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Israelilaisten tuotteiden boikotointi lienee tavalliselle kaduntallaajalle kohtuullisen helppoa. Minäkin voisin ryhtyä tähän boikottiin tarpeen tullen, koska Jaffa-appelsiinit eivät ole niin hyviä kuin ne olivat joskus 70-luvulla.

Kuitenkin suurimman ongelman aiheuttajan Saudi-Arabian tuotteiden boikotointi lienee mahdotonta, saudiöljyähän on lähes kaikissa öljytuotteissa. Saudi-Arabia tukee kiihkoislamin leviämistä hyvin voimaperäisesti, vaikka se onkin USA:n liittolainen. Sama koskee kiihkoislamistista Irania. Iranin kaasu ja öljy jylläävät! Iran lienee Hamasin kovimpia tukijoita.

Israel taas on ainut maa Lähi-Idässä,jossa on edes jonkinlainen toimiva demokratia. Demokratian oikeutta itsepuolustukseen voimme tietenkin aina pohtia. Näissä peleissä jäävät valitettavasti heikoimmat aina huonoimpaan osaan!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mistä tiedät, että huono-osaisemmat ovat heikoimpia? Häikäilemättömimmät ovat usein henkisesti vähämielisiä ja eettisesti selkärangattomia.
Rahan valta se on joka jyllää. Jokainen sota on voittopotti aseteollisuudelle.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #25

Tarkoitin nyt naisia ja lapsia!

Kriiseihin osallistuvat vähämieliset ovat sitten erikseen. He voivat olla mukana suorittavassa portaassa (lahjakkaita psykopaatteja lukuunottamatta), ja kohdata näin kohtalonsa ensimmäisten joukossa.

Israelin aseteollisuus on vahva ja edistynyt. Suomen puolustusvoimatkin käyttävät sen tuotteita.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #38

Mitä varten psykopaatit usein valikoituvat johtajiksi.
Eikö Suomenkin periaatteena pitäisi olla, että sotaa käyvien maiden aseteollisuutta ei tueta?
Mitä varten kukaan ei pyri enää aseiden riisuntaan?
Ei rauhaa rakenneta laittamalla uhka uhan päälle.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #41

"Mitä varten psykopaatit usein valikoituvat johtajiksi.!

Hyvä kysymys mm. Gazan ja Iranin kansoille!

"Eikö Suomenkin periaatteena pitäisi olla, että sotaa käyvien maiden aseteollisuutta ei tueta?

Mutta kun israelilaisilla aseilla lienee niin hyvä hinta/laatu suhde?

"Mitä varten kukaan ei pyri enää aseiden riisuntaan?

Kysy tuota Hamasilta? Miksei se luovu raketeistaan?

"Ei rauhaa rakenneta laittamalla uhka uhan päälle.

Rauha rakennetaan eliminoimalla terroristit! Joko tuhoamalla heidät tai aseista riisunnan kautta!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #47

Ei minua ole kukaan värvännyt rauhanneuottelijaksi. Jos olisi niin kysyisin.
Kuten muidenkin tappaminen terroristienkin eliminointi ja terroristeiksi kuviteltujen kiduttaminen vaan lisää vihaa ja tuottaa uusia epätoivoisia terroristeja.
Et sinä kaikkia kotitekoisia pommeja pysty eliminoimaan.

Käyttäjän mikkottaavitsainen kuva
Mikko Taavitsainen

Minä en vielä tajunnut, miten israelilaistuotteiden boikotti vähentäisi Hamasin terrorismia tai raketteja. Voisiko alustaja valottaa logiikkaansa lisää?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Taavitsainen:

"Minä en vielä tajunnut, miten israelilaistuotteiden boikotti vähentäisi Hamasin terrorismia tai raketteja. Voisiko alustaja valottaa logiikkaansa lisää?

Todella loistava kysymys! Luulisin alustajan ehdottavan vaivihkaa Israelin juutalaisille pitkää uintiretkeä.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Tietyt tahot suomessakin on vaatineet israelin siirtokuntien tuotteiden merkitsemistä boikotoinin helpottamiseksi...
Hitto kun tulee mieleen Saksa -30 luvulla...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kyllä asia on jo monen EU-maan agendalla (koskee siis Länsirannan siirtokuntia):
https://www.middleeastmonitor.com/news/europe/1255...

Tuoreita EU:n ulkoministerikokouksen mietteitä konfliktista on tässä:
http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/doc...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän amgs kuva

Siviilien uhrien määrä puhuu selkeä kieltä siitä, kuka noista osapuolesta pystyy suurempaan tuhoon. Alustaja ei ole väittänyt, että, Hamas ei olisi syytön konfliktiin. Kuten jo toisessa kommentissa sanoin, odotan listan Hamasin valmistelevista tuotteista, jotta voisin boikotoida myös niitä. En ole huolissani valtapitäjistä vaan siviileista molemmissa maissa. 3 israelilaista siviilia on kuollut ja palestiinalaisista vain laspsiuhria on yli 100. YK:n ihmiskomissaarin epäilee jo sotarikoksia molemmissa osapuolissa.

Käyttäjän mikkottaavitsainen kuva
Mikko Taavitsainen

Lähes kaikki siviiliuhrit taitavat olla Hamasin ja muiden terroristien aiheuttamia useastakin syystä:
1) Uhreja ei olisi tullut ollenkaan, jollei Hamas olisi aloittanut rakettien ammuskelua.
2) Siviilit eivät altistuisi Israelin iskuille, jos Hamas ei käyttäisi heitä vastoin sodan sääntöjä ihmiskilpinä ja piiloutuisi siviiliasutuksen keskelle.
3) Hamasin siviilikohteisiin piilottamat räjähteet joskus laukeavat "työtapaturmaisesti" itsekseen, ja ns. toisioräjähdyksinä usein aiheuttavat alkuperäistä IDF:n asevaikutusta suurempaa tuhoa sekä siviilitappioita. Tästä esimerkki Wafa-sairaalasta: http://www.timesofisrael.com/idf-targets-hospital-...
4) Hamasin raketeista osa jää ns. lyhyiksi, jolloin ne putoavat oman siviiliväestön niskaan aiheuttaen tappioita.
5) Hamas on estänyt siviilien evakuoinnin sotatoimialueelta, mikä sekin on sotarikos kaikkien edellä mainittujen lisäksi.

Mutta mennäkseni asiaan, en suosittele Hamasin teollisuuden boikotointia, sillä siinä menee aika ja energia hukkaan. Nimittäin gazalaisen teollisuuden tuotteet - raketit ja siviiliasutuksen alle rakennettavat tunnelimoduulit - menevät huonosti kaupaksi jo nyt. Ne eivät näytä kestävän käytössä tai toimivan suunnitellusti. Sitäpaitsi alueen teollinen pohja on juuri romahtanut.

Odottelen edelleen vastausta kysymykseeni kommentissa numero 20.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #120

"Minä en vielä tajunnut, miten israelilaistuotteiden boikotti vähentäisi Hamasin terrorismia tai raketteja." Vastasin edellisessä kommentissa. Terrorismi siviiliä kohtaan pitäisi loppua molemmissa maissa. Siviilien suuri määrä on Gazassa eikä Israelin puolella. Rauhallinen ratkaisu konfliktiin olisi se, että Israel vetäytyisi Palestiinan alueista. Palauttaisiko Israel alueita palestiinalaisille? Syy silmättömään väkivaltakierteeseen on siinä. Kuka painostaa Israelia? Niitä ihmisiä, jotka jo kauan ovat boikotoineet. Onhan se pientä verrattuna ei mitään. Kansainvallinen yhteisö katsoo vain toimettomana. Tuo on konflikti on jatkunut jo kauan.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Lista Hamasin valmistamista tuotteista? Pitäisikö tämän naurattaa, vai mitä hoopoilua tämä on? Terroristit mitään tuotteita boikotoitaviksi tee. Sen sijaan pitää boikotoida Hamasin rahoittajia, joita tässäkin ketjussa on listattu.

Martti Laines

"75 prosenttia kuolleista on siviilejä, naisia, vanhuksia ja lapsia."

Implisiittisesti käy selväksi, että miesten 'murhat' ja 'teurastukset' eivät ole edes mainitsemisen arvoisia menetyksiä - kirjoittajan maailmankuvassa.

Kovin tyhjäksi paljastuu kirjoittajan esittelyn ensimmäinen lause: "Jokainen on arvokas!"

Mika Samuel Kiekkijev

Milloin rauhaa rakastavat palestiinalaiset lopettavat käyttämästä lapsia, vanhuksia ja vammaisia ihmiskilpinä?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

1976-1989 ja heti perään 2014.

Käyttäjän rauhanprosessi kuva
Tom Nylund

Lapsia kuolee Gazassa koska terroristit käyttävät siviilejä ihmiskilpinä. Syyriassa on lapsia kuollut päivittäin jo monen vuoden ajan. Kuka puhuu heidän puolesta? Ihmiset aktivoituvat vain silloin kun Israel on osallinen, muuten he ovat pääsääntöisesti passiivisia. Ja jostain kumman syystä halutaan boikotoida vain israelilaisia tuotteita. Nurinkurin koko touhu.

Janne Suuronen

Sama virsi ja saman kaltaisia ajatuksia vuosikymmenestä toiseen näkee esitettävän.

Lähi-itään rauhan avaimet keksivä ihminen on ansainnut kymmenkertaisen Nobelin rauhanpalkinnon. Todella moni huippuvaikuttaja ja johtajakin on yrittänyt kukin vuorollaan, yksikään ei ole onnistunut.

Alueen tilanne on sekä horisontaalisesti että vertikaalisesti niin sotkuinen ja pitkään kestänyt, ettei mikään yksittäinen ja yksipuolinen, kuten tässä puheenvuorossa "Israelin tuottee boikottiin", ratkaisu tule ratkaisemaan yhtään mitään. Kertoo enemmänkin ehdottajien palosta auttaa ihmisiä hädässä, kuin aidosta tietämyksestä ja ymmärryksestä alueen tilanteesta.

Käyttäjän amgs kuva

Jos nyt mahdollisimman moni iä ja äiti ei ostaisi vaikkapa Coca-colaa, koska sillä on suhteita Israeliin, ja asia olisi selvä. Niin luulisi, että yhtiön toiminta muuttuisi. Raha ratkaisee. Voimme yrittää painostaa, vaikka toivotuun tulokseen ei päästäisi.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Syyriassa kuolleiden määrä ylittää jo 160.000. Koska saamme kuulla Ana María Gutiérrez Soraisen tahi Suomen vihervasemmiston vuodatuksen Syyrian lasten puolesta?

It´s not gonna happen, sillä nyt onkin kyse jutkujen metkuista.

Käyttäjän amgs kuva

Jos kirjoitat hakuun Syyria Ana, tulee ainakin yksi kirjoitus Syyrian pakolaisista kuin myös toinen kirjoitus, jossa kysyn vasureilta miksi tukevat vasemmistolaisten hallitusten ihmisoikeusrikkomuksia.

Pentti Järvi
Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Lasten osuus uhreista on oltava liian suuri, koska heidän paikkansa pitäisi olla perimmäisessä kammarissa tai suojapaikassa. Esim Live leakissä julkaistuissa videopätkissä (Israel tosin) iskuissa saattaa olla vain pari kohdetta juoksemassa karkuun raketin ampumispaikalta ja räjähdyspilvi osuessa kohteeseen on varsin pieni, ei mikään korttelipommi. Vajaa viikko sitten 12 taistelijaa kyyristeli aikansa ja alkoivat sukeltaa luolan aukkoon ja viimeisten ollessa metrin sisllä aukosta joku koputti olkapäälle ja se oli vahva koputus. Yhtään lasta ei näkynyt lähettyvillä. kaikki uhrit ovat liikaa varsinkin lapsiuhrit, mutta propagandistinen valehtelu ei yleensä kannata nykyisessä some-ympäristössä, liikaa informaatiota on tarjolla.

Käyttäjän amgs kuva

Tuskin El Mundo ja El Paisin ovat palestiinalaisten propagandavälineitä. Kuolleiden määrä kuulemma osoittaa Israelin puolustyskykyä!!!

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Juutalaiset myrkytti keskiajalla kaivon sanoivat, koska juutalaiset eivät niin helpolla kuolleet mustaansurmaan. Mustaasurmaa levitti rotan loinen, mutta näillä juutalaisilla oli tämä uskonnollinen peseytymisrituaali, niin loisten ja rottien elinolotkin olivat aavistuksen kapeammat.

Hitlerin mielestä heidän geeniperimässään oli lähtökohtaisesti vikaa, että ensimmäisenä talutettiin kaasukammioon naiset ja lapset, koska heistä ei saanut niin paljon hyötyä tai hiuksista nyt sitten tehtiin hyviä vaatteita saksan armeijalle ja saippuaakin heistä ilmeisesti sai. Miehet kelpasi paremin työorjiksi ja etenkin muusikko oli hitusen, ihan vähän elinkelpoisempi. Olihan toki aikalainen ajattelu kaikenkaikkiaan rotujen erottelu henkistä, että aika oli otollinen Hitlerin kaltaisen toimien luomiselle.

No sitten sodan jälkeen niille annettiin oma maa, jota ovat ahnaasti hallinneet ja lujasti vaalineet. Nyt ne juutalaiset sitte vaan yksin tappelevat ja kiduttavat näitä palestiinalaislapsia. Nyt kannattaapi heti alkaa boikotoimaan näiden juutalaisten myymiä tavaroita ja tuotteita, koska ovat niin hankalaa ja riitaisaa sakkia näköjään. Yks sama piirre toistuu näissä kuvioissa: Juutalaiset ei suostunu kuolemaan mustaansurmaan, Hitlerin kaasukammioon, mutta näytelmä on vielä käynnissä ja nyt ne ovat lasten kimpussa pirskatit. Ampuvat massiivisilla tuhoaseilla lapsia! Olis juutalaistenkin aikanaan pitäny boikotoida saksalaisia tuotteita, niin sillä sota olis loppunut.

Ps. Tekstin lopussa kirjoitelman sarkastinen huipentuma.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kun lukee tätä YK:n turvallisuuneuvoston päätöslauselmaa kuuden vuoden takaa, on havaittavissa muun muassa ettei Hamaskaan ole oppinut mitään ja tuntuu vähät välittävän myös palestiinalaisten keskinäisten suhteitten parantamisesta. Kertakaikkisen kovakalloista sakkia.
http://www.un.org/News/Press/docs/2009/sc9567.doc.htm

Samaan aikaan on toki selvää, ettei hetkellisen hiljaisuuden, raketti-iskujen ja sotilasoperaatioiden välinen aaltoliike voi loputtomiin jatkua vaan nyt on todellakin aika ensinnä rauhoittaa Gaza ja sitten päästä rauhanhieronnassa muutoinkin eteen päin. Alkavat vissiin kaikki tolkulliset osapuolet jakaa tämän käsityksen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän amgs kuva

Kalevi, eilen radiossa yksi asiantuntija tai toimittaja, jonka nimi nyt en muista sanoi, että Israelin operaation syistä yksi on se, että Hamas ja se toinen järjestö olivat vihoviimein istumassa neuvottelemaan ja näin heistä olisi tullut se taho, jonka kanssa Israelin olisi pitänyt neuvotella. Koska Israel ei tahdo istua "terroristijärjestön" kanssa neuvottelemaan, piti toimia. Eikö se Hamas ole palestiinalaisten äänestämä taho? Silti Israelin propagandan mukaan se on terroristijärjestö. S, jolla on valta määrittelee vastavoimansa sopivuutta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #71

Jonkin ajan päästä tuokin selvinnee. Hamas kyllä tuli periaatteessa valtaan äänestyksen jälkeen, mutta poisti verisesti Abbasin hallinnon Gazan alueelta. EU ja moni muukin kyllä pitää Hamasia terroristijärjestönä.

Siksi en ymmärrä tuota "rakettiterveisten" lähettelyä, koska se kusee kintuille myös Abbasin pyrkimyksiä saada (rauhanomainen) yhteishallinto näiden palestiinalaisryhmittymien välille. Tällä tietoa mielestäni Hamasin touhuissa ideologia on sumentanut järjen käytön.

Terv. KK

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #71

Saisinko vielä ne Hamasilaisten tuottamien tuotteiden tiedot, niin päästäisiin vihdoin tähän lopulliseen rakaisuun.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #94

Minäkin odottelen vastausta!

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #71

# 71

Ana, suosittelen kirjoittamaan niistä aiheista, joista jotain tiedät.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #103

Pentti, mikä kiusaaja olet. Jos sinulla ei ole mitään asiaa aiheesta, parasta on, että menet vaikka poimimaan mustikoita.

Käyttäjän amgs kuva

Kaikille aikuisille, jotka haluavat ryhtyä boikotoimaan israelilaisia tuotteita, tässä tämä vinkki. Kiitos vinkin lähettäjälle!: "Yksinkertaisin ja varmin keino selvittää tuotteen alkuperä on tarkistaa viivakoodin alla oleva numero. Jos sen alussa ovat numerot 729, tuote on israelilainen. Älä osta sitä!"

Ilmeisesti tukusta löytyy myös mausteita (korianteri, minttu, ym.), jotka tulevat Israelista. Tämäkin vinkki tuli toisen mutkan kautta!

Keijo Räävi

Gazan siviiliuhrit ja erityisesti lapset ovat palestiinalaisten tekosia. Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun Hamas uhraa omia kakaroitaan Israel-vihansa polttoaineeksi.

Osoittakaa syyttävää sormeanne PA:n suuntaan.

Käyttäjän amgs kuva

Ei se silti oikeuttaa Israelia tappamaan. Oikeus- ja sivistysvaltiosta ei voi valitettavasti nyt puhua. Ihmiset ymmärtävät ja sietävät paljon, mutta siviilien massamurha menee jo yli.

Jouni Hölttä

Tässä on vähän samaa henkeä kuin joskus 80-luvulla, "tiedostava väki" kävi marssimassa Naton ohjuksia vastaan. Mutta ne Varsovan liiton ohjukset olivat niille rauhaa puolustavia ohjuksia.

Sama epäloogisuus, järjen vähyys vaivaa vihervasemmiston nytkin.

Käyttäjän amgs kuva

Kunhan saadaan molempia tolvanoita aselepoon ja sopimaan. On selvä, kuka tuolla alueella on suuremmat ja tehokkaammat tappoarsenaalit ja siksi boikotti kohdistuu heihin. Israelilla on valta toimia toisin, mutta kun on se iso mutta ja "oikeudenmukainen" länsi hyväksyy. :(

Jouni Hölttä

Vaan se rauha ei kelpaa Hamasille. Aselepoehdotus ei kelvannut. Hamas haluaa verta. Se on sen taktiikka.

Miksi antaa sympatiaa tälläselle järjestölle?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

"Selitetään, että Israelilla on oikeus puolustaa kansaansa uhista. Jokainen järkevä isä ja äiti miettii päänsä puhki nyt, kuinka viaton lapsi voi uhkailla yhtä maailman aseistetuimmista valtioista. Lasten murhille ei löydy ymmärrystä."

+++ En lukenut koko ketjua lävitse ja asiaa on ehkä jo kommentoitu. Pari huomiota tästä varsin provosoivasta väitteestä kuitenkin.

Israel EI MURHAA lapsia vaan tekee kaikkensa siviiliuhrien välttämiseksi. Brittiarmeijan entisen Afganistanin joukkojen komentajan mukaan esim. edellisessä Gazan sodassa Israel teki enemmän välttääkseen siviiliuhreja kuin yksikään armeija on sodankäynnin historiassa tehnyt. Fakta on kuitenkin, ettei Hamas noudata sodankäynnin lakeja ja sallii (ja jopa pakottaa) siviilien oleskelun sotatoimialueella ja ihmiskilpinä rakettialustojen läheisyydessä. Tällöin kyseessä on sotarikos Hamasin taholta.

Hamas sen sijaan murhaa ja aivan tarkoituksella mieluiten juuri siviilejä. Se ampuu tarkoituksenaan osua lastentarhoihin, kouluihin, sairaaloihin jne. jne., mutta emme näe blogeja huutamassa murhaa silloin. Moniko tiedostava bloggari huusi murhaa kun palestiinalaiset murhasivat ja silpoivat törkeällä tavalla jopa pikkulapsia palestiinalaisten johdonkin ylistäessä tekijöiden marttyyriutta?Israelin sotatoimet perustuvat tämän uhan ehkäisyyn ja kyllä silloin kuolee myös lapsia. Osa vahingossa ja osa ihmiskilpipolitiikan seurauksena.

Syypää on kuitenkin hyökkäyksen aloittaja eli rakettien ampuja. Nämähän menevät sykleissä eli Hamas aloittaa rakettitulen, Israel tuhoaa alustat ja Hamas kerää propagandahyödyn lännen "hyödyllisiltä idiooteilta". Sitten aletaan varautua uuteen kierrokseen ja kestää pari vuotta rakentaa alustat.

Jouni Hölttä

Täällä Suomessa YLE hoitaa Hamasin propakandan lyömisen. Hamas haluaa uhreja, mielellään lapsia, joita YLE sitten kernaasti esittelee. On se niin paksua, jotta luulis tyhmemmänkin jo tajuavan pelin hengen.

Käyttäjän amgs kuva

Maailma on sitten täynnä Ylen kaltaisia tiedotusvälineitä! Monille, siiviiliuhrien määrä on se, joka nyt pistää miettimään, miten oikein tai väärin tuo konflikti on. Täällä on ihan turha etsiä vihollisia. Ei sellaisia tarvita. Ihmioikueksien kunnioittaminen ja puolustaminen ei ole antisemitismia eikä propangandaa Hamasin puolesta. Vaikka Israel yrittäisi estää siviilien menettämistä, tulos on kauhea ja katse kohdituu niiden ampujiin. Näin se vain menee.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Tulos on kauhea ja sota on kauheaa, mutta mitä muita realistisia mahdollisuuksia Israelilla on lopettaa rakettituli kuin tuhoamalla ne maahan? Ymmärtäisin paremmin kritiikin jos osoitettaisiin, että olisi olemassa jokin toinen vaihtoehto, mutta siihen ei tartuta.

On totta, että raketit aiheuttavat fyysisesti minimaalisesti vahinkoa verrattuna niiden tuhoamisesta seuraavaan vahinkoon. Psyykkisesti vahinko on paljon suurempi. Kouluja ja työpaikkoja evakuoidaan jatkuvasti, urheilukilpailuja ei voida pitää, ulkona ei uskalla liikkua sireenien soidessa ja sisälläkin pelko saa otteen monesta. Yksikin onnistunut osuma per hyökkäys takaa, että pelkokerroin on katossa seuraavanakin päivänä. Myös Israelissa asuu lapsia.

Israelilla on oikeus ja sen lisäksi myös velvollisuus suojella sen kansalaisia ja sillä on oikeus jouduttuaan oikeudettoman hyökkäyksen uhriksi periaatteessa eliminoida uhka millä keinolla tahansa. Silti se ei tee niin jos siviiliuhrien määrä suhteessa saavutettuun hyötyyn on liian suuri ja Hamas tietää tämän hyvin kootessaan naiset ja lapset suojelemaan terroripajoja ruumillaan. On käynyt niinkin, että Israel on perunut hyökkäyksen odotettavissa olevan suuren siviiliuhrimäärän vuoksi ja seuraavaksi kohteesta käsin onkin tapettu sen omia kansalaisia. Mikäli vertailun vuoksi vaikkapa Tallinnasta alettaisiin ampua raketteja Helsinkiin eikä Tallinnaa hallinoiva taho sitä lopettaisi niin minusta Suomen ilmavoimat voisivat pommittaa koko paikan lattiatasoon ja se olisi vain oikeus ja kohtuus. Siviiliuhrit olisivat sen syytä, joka tuo siviilejä sotatoimialueelle ja aloittaa hyökkäyksiä siviilialueilta.

Markus Lehtipuu

Israel hyökkäsi sen jälkeen, kun Gazasta oli alkanut lentää raketteja.

Ei sotaa käydä lapsia vastaan. Lapsiin vetoaminen on tunteisiin vetoamista, mutta sota on yleensä inhorealismia. Sotivat aikansa, sen jälkeen tulee rauha.

Lapsia voi suojella

a) jättämättä ne raketit alun perin lennättämättä

b) viemällä lapset kauas Hamasin kohteista, eikä päinvastoin.

Nämä ovat ilmaisia vinkkejä, joita saa vapaasti hyödyntää.

Käyttäjän amgs kuva

Nyt luin ulkomaisesta lehdestä, että Ranskan ulkoministeri Laurent Fabius on sitä mieltä, että palestiinalaisten kuolleiden määrä ei ole hyväksyttävä. Samalla YK:n Pääsihteeri Ban Ki-moon on pyyttänyt eilen israelia lopettamaan sotatoimia.

Jouni Hölttä

Jos Israel lopettaa, niin lopettaako Hamas? Vai olisiko se rauha, että vain toinen ei ampuisi, mutta toinen tulittaisi kaikenaikaa? Mun käsittääkseni tulitauko ja rauha merkitsee, että kukaan ei ammu.

Käyttäjän amgs kuva

Voiko se olla niinkin, että herra pääsihteerillä ei ole yhteyksiä Hamasin johtoon? Rauhaneuvotteluja on yritetty käydä Egyptin kautta. Luin nyt, että YK:n ihmisoikeuskomissaari sanoo, että siviilien tappaminen Gazassa voi olla sotarikos. Sanoin jo, että maailman myötätunto kääntyy Palestiinan siviileihin päin. Se ei ole hyvä tulos Israelille.

http://yle.fi/uutiset/ykn_ihmisoikeuskomissaari_si...

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #97

Toki kaikki pahoittelevat tässä sodassa kuolleita, niin lapsia, vanhuksia, sairaita kuin "muitakin", molemmin puolin.

Tässä lie Anan maailma:

http://yle.fi/uutiset/vasemmistolaiset_ja_vihreat_...

Aika yksipuoliselta näyttää tuo tuomitseminen.

Pentti Järvi

Ban pyysi Hamasia lopettamaan rakettien ammuskelun. Samainen YK:n pääsihteeri ymmärsi Israelia hyvin, kun yrittää puolustaa omia kansalaisiaan, mukaanlukien lapset tietysti.

Markus Lehtipuu

Neuvostoliitto pommitti tahallaan kesällä 1944 Elisenvaaran rautatieasemaa, jossa oli useita junia odottamassa evakuoimista (pakomatkaa) länteen. Yli sata ihmistä kuoli, joukossa naisia ja lapsia, siis pakolaisia pakomatkalla.

Kuitenkaan, Neuvostoliittoa tai Venäjää ei ole koskaan asetettu syylliseksi lasten joukkomurhaan. Päinvastoin, Suomi on suunnilleen aina vaiennut tästä massamurhasta, ja NL lähinnä vaati Suomea maksamaan massiiviset sotakorvaukset.

Eli, en oikein jaksa tuota iänikuista juutalaisvastaista kitinää, kun maailma on tämä mikä se on. Venäläiset tappoivat 6 miljoonaa jo ennen kuin natsit edes nousivat valtaan Saksassa.

Siitä huolimatta, kukaan ei välitä. Tärkeintä on heiluttaa natsikorttia, ja kuka välittää juutalaisista? Tämän ketjun perusteella, ei kukaan.

Käyttäjän amgs kuva

Markus, et lukenut kaikkia kommentteja tai ei sillä ole väliä ja sanot vain sen minkä haluat sanoa. Onko nyt siis YK: n ihmisoikeuskomissaari juutalaisvastainen, koska puhui niin?!!!

Pentti Järvi

Tämä ihmisoikeuskomissaari puhui kuten puhui, koska sitä häneltä odotettiinkin.
Tuomitsi muuten myös Hamasin raketti-iskut, mutta ei osannut vetää johtopäätöksiä siitä, kuka tämän sodan aloitti.

Sorry nyt vaan Ana, mutta et taid olla osaamallasi alueella, Väli-Amerikan ja Etelä-Amerikan asioiden raportoinnissa.

Katsohan ketkä ovat suositelleet kirjuutustasi. Puuttui toki muutama palestiinalaisten ystävä.

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #112

Tuolla perusteella ruotsalaiset eivät tiedä mitään Brasiliasta! :) Suositus voi johtua vain siitä, että tykkää kirjoituksesta. Ja Taru on pettämätön kaveri. <3 Kirjoituksessa puhun seka israelilaisten, että palestiinalaisten lasten puolesta, varsinkin lopussa. Elin sodan keskellä ja se ei unohdu kovin hyvin. Olin silloin vasta 12. sodan kokemisesta tiedän jotakin kuin myös ihmisoikeuksien kunnioittamisesta.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Israel ei ole demokratia eikä ole koskaan ollutkaan vaan se on samanlainen näennäisdemokratia ja ihmisoikeuksien kehitysmaa kuin Venäjä. Todellisessa demokratiassa hallitus ei harjoita massamurhia, mielipuolisia siviileihin kohdistuvia hirmutekoja, ylläpidä keskitysleirejä, vainoa kansalaisia eikä myöskään ylläpidä "turvallisuuspalveluksi" naamioidun terroristijärjestön (Mossad) toimintaa. Noam Chomsky on itse ollut todistamassa Israelin hallituksen mielipuolisia siviileihin kohdistuvia julmuuksia, mistä hän on kertonut mm. "Valta ja terrori" -kirjassaan.

Israelin suorittamat sotilaalliset iskut eivät ole kenenkään järkevästi ajattelevan mielestä "puolustustaistelua" vaan ainoastaan yksi terrorin muoto muiden joukossa. Ainoa todellinen ero Israelin armeijan ja Hamasin välillä on se, että Hamasin iskuissa on kuollut vähemmän siviilejä kuin Israelin armeijan iskuissa.

Reaalitodellisuudessa on samantekevää, että kutsutaanko jotain aseistettua ryhmää "terroristijärjestöksi" tai "armeijaksi", sillä päättömästi lentelevät leimakirveet ja todellisuus ovat aina kaksi eri asiaa.

On myös syytä muistaa, että Israelin hallituksen ja armeijan kritisoinnilla ei ole mitään tekemistä antisemitismin kanssa. Tavallisten israelilaisten joukoissa on myös paljon kansalaisia, jotka kritisoivat hallituksen ja armeijan toimintaa. Inflaation kärsinyt antisemitismi -kortti on tyypillinen argumentti sellaisille kyvyttömille keskustelijoille, joilla ei ole mitään asiallista sanottavaa.

Venäjä harjoittaa tällä hetkellä Krimillä samanlaista politiikkaa kuin Israel Gazan alueella, mutta oikeistolaiset tuomitsevat näistä ainoastaan Venäjän toiminnan ja tukevat täysin Israelin valtioterroria. Oikeistolaisilla olisi siis syitä tarkistaa mielipiteitään tämän asian suhteen mikäli eivät halua vaikuttaa tekopyhiltä.

Israelilaisten joukossa nähdään täydellinen esimerkki projektiosta: aggressiiviset israelilaiset eivät kykene käsittelemään omaa rasismiaan ja vihamielisyyttään ja täten projisoivat nämä ominaisuutensa palestiinalaisiin. Alla olevassa linkissä on runsaasti esimerkkejä "sivistystä" ja "demokratiaa" edustavien israelilaisten kommentoinnista:
http://narf-archive.com/pix/9fe637c9a9e395712d1634...

Onneksi - kuten edellä tuli mainittua - kaikki israelilaiset eivät ole yhtä sekaisin kuin nämä linkissä esitetyt tyypit.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

" Noam Chomsky..."

+++ Naurata lisää.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Fantastista ja suorastaan fantsua, kun Andreas tykittää Israelin vastaisuuttaan. Toisaalta mitäpä stalinistilta voisikaan enempää odottaa.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

"Gazan lasten puolesta"- ei ole ainakaan hamas,-voisi laskea aseensa ja antautua ja todeta väkivallantien mahdottomaksi,,-ja katso,israel tulisi neuvottelupöytään,,egypti,usa voisi olla mukana,mutta ei missään tapauksessa venäjä joka vain levittää aseitaan ja terrorismia !

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset