Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Kuninkaallisia vaihdoksia

Viime, tällä ja vielä seuraavilla viikoilla todistamme television kautta monenlaisia tapoja pelata jalkapalloa.  Suurista joukkueista, kuten Espanjan, Hollannin, Brasilian, Argentiinan joukkueista on saatu sitä peliä mitä on odotettu: viihdyttävää ja intoa täynnä. Näin, vaikka tulokset eivät kenties olisi olleet sitä, mitä joukkojen kannattajat ovat odottaneet. Esimerkiksi Espanjan tuleva peli Chileä vastaan on ratkaiseva, ja kuten yksi espanjalainen televisiotoimittaja sanoo, Espanjalla on vain yksi vaihtoehto.

Espanjassa muuten tiedostetaan, että maajoukkueessa, "La Rojassa" pitää tapahtua vaihtoja. Kukaan ei ole ikuinen. Se on tullut todistetuksi paitsi kuningasurheilussa, myös politiikassa. Sama juttu Suomessakin, jossa maan suuremman puolueen puheenjohtaja ja samalla pääministeri vaihtui.

Nyt ja heti ei voida arvioida oliko kokoomuslaisten päätös oikea tai ei. Tuoreen pääministerin imago on myönteinen ja se jo kertoo jotakin. Toivottavasti jokainen ottaisi elämänsä haltuunsa samalla myönteisyydellä kuin tämä pääministeri.

Espanjassakin puolueissa tapahtuu ja sosialistipuolue (Partido Socialista Obrero Español PSOE) vaihtaa puheenjohtajansa lähipäivinä. Ehdolle odotetaan uusia nuoria kasvoja. Alfredo Pérez Rubalcaban tehtävä on nyt siirtyä sivuun ja antaa tilaa uusille sukupolville. Vaihdon takana on myös puolueen laskeva kannatus.

Uusille sukupolville antaa tilaa myös Kuningas Juan Carlos, joka torstaina 18.6.2014 allekirjoittaa "eroanomuksensa" ja samana päivänä hänen pojastaan Felipestä tulee kuningas Filip VI.

Madrid valmistautuu nyt suuriin ja historiallisiin juhlallisuuksiin. Madridin pormestari Ana Botella on antanut ohjeita kaupunkilaisille osallistumaan juhlallisuuksiin parhaansa mukaan koristellen parvekkeita ja katuja Espanjan väreillä.

Odotettavissa on siis mielenkiintoisia Päiviä, Suomessakin.

Se, että Suomi ei ole mukana jalkapallon MM-kisoissa on hyvä asia, koska ainakin tiedotusvälineissä keskitytään seuramaan melko tasapuolisesti ja objektiivisesti muiden maiden joukkueiden pelejä. On viihdyttävää katsoa kommentaattoreiden arvioita eri joukoista. Ei se helppo tehtävä ole, ja jalkapallossa jos missä tulee aina yllätyksiä. No jaa, kuninkaan eroilmoitus oli monille yllätys kuin myös Stubbin valinta!

Saa nähdä pystyykö Stubbin hallitus myönteisiin yllätyksiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

henrik välimäki

Urheilu on ooppiumia kansalle, siinä kun kuninkaalliset ja Stubbkin pienelle osalle kansaa.

Käyttäjän amgs kuva

Alkuperäisessä sanonnassa Karl Marx tarkoitti, että uskonto on kansan opium, koska se uskonto estää ihmisiä ajattelemaan toisin ja etsimään ratkaisuja omiin ongelmiin. Ihminen, joka harrastaa urheilua pitää huolta itsestään. Toivon mukaan MM-kisat motivoivat ihmisiä urheilemaan tai edes liikkumaan vähäsen. En tiedä kuinka yksi kuningas ja Stubb estää meitä ajattelemaan ja toimimaan meidän oman edistyksemme eteen. :). Marxin kirjoitus on vuodelta 1843.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset