Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Venezuelan protestit jatkuvat ja "tyhjät kattilat" tulevat kolisemaan

  • Mielenosoitus 26.2.2008. Paikka on San Cristobal.
    Mielenosoitus 26.2.2008. Paikka on San Cristobal.

Sillä välin kun maailman huomio keskittyy ihan ymmärrettävistä syistä Ukrainan kriisiin, Venezuelassakin tapahtuu yhä.

Joka ilta mielenosoittajat ovat lähteneet kaduille vaatimaan hallitukselta muutoksia. Ja heitä ammutaan vähintään kyynelkaasuilla.

Eilen maanantaina, melkein samaan aikaan kun Venezuelan ulkoministeri Elías Jaua puhui YK:n ihmisoikeusneuvoston edessä Genevessä, kuinka Venezuela on kansainvälisten ja kansallisten tiedotusvälineiden "psykologisen sodan" uhri, Venezuelan oppositio marssii Amerikan Valtioiden järjestön (OAS tai OAE) toimiston eteen vaatimaan järjestöltä puuttumuista mm Venezuelan ihmisoikeustilanteeseen.

Tähän mennessä mielenosoituksissa on kuollut 18 venezuelalaista, 250 on loukkaantunut ja virallisten tilastojen mukaan 73 mielenosoittajaa istuu yhä vankilassa. Joukossa yhä oppositiojohtaja Leopoldo López. Oppositioiden laskelmat ovat suurempia. Nicolás Maduron hallituksen mukaan suurimmassa osassa rikoksista tekijä on oppositio. Opposition mielestä poliisit ja hallituksen kannattajien puolisotilaaliset joukot ovat syyllisiä.

Venezuela elää kaaoksessa ja aineellisessa puutteessa. Oppositio on kutsunut tulevana lauantaina suurelle marssille, joka on samalla kansainvälisen naisten päivän kunniaksi ja mielenosoituksen nimi on "tyhjät kattilat" viitaten siihen, että myös ruoan puutteessa eletään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Jos maksat matkani, niin tulen oman kattilani kanssa.

Käyttäjän amgs kuva

Hyvä vitsi. En tiedä onko Helsingissä mielenosoituksia. Tiedän, että Venezuelan suurlähetystö järjestää jotakin hallituksen myötämielistä tapahtumaa.

"Venezuelan lähetystö toivottaa tervetulleiksi keskiviikkona 5. päivä klo 5 lähetystöön Chavezin ystävät ja Bolivaarisen vallankumouksen kannattajat kunnioittamaan kuolemansa 1-vuotispäivänä muistoaan ja elämäntyötään. klo 4 sunnuntaina 9.päivä ( huom aiemmin ilmoitin väärän päivämäärän ! ) on messu katolisessa kirkossa, myös sinne olette tervetulleita. bienvenidos !"

Kuvittelin, että suurlähetystöt edustivat maidensa kansalaisia eikä vain oman maan hallitusta ja hallituksen kannattajia. Taisin erehtyä.

Käyttäjän JaakkoPitknen kuva
Jaakko Pitkänen

Eikö lähetystön tulisi edustaa maataan ja koko kansaa, eikä vain yhtä poliittista suuntausta. Kuuban ja Venezuelan lähetystöt tuntuvat olevan poliittisen toiminnan keskuksia. Kun en ole Simon Bolivarin ajatuksia lukenut niin en tiedä oliko sosialismi myös hänen tavoitteensa.
Yksivuotisjuhliin kutsuu : La Embajada de la Republica Bolivariana de Venezuela. Eikä Venezuelan chavistinen suurlähetystö ?

Käyttäjän amgs kuva

Tuon edellisen kommentin lopussa kysyin ihan samaa: "Eikö lähetystön tulisi edustaa maataan ja koko kansaa, eikä vain yhtä poliittista suuntausta." Näin minäkin luulin.
Muuten, se suurlähetystön ilmoitus löytyy Latinalaisen Amerikan solidaarisuusverkoston Facebookin sivulta. Saattaa olla vain ilmoituksen kirjoittaja kanta, että se on "Chavezin ystäville ja Bolivaarisen vallankumouksen kannattajaille" !

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Kyllä Suomenkin täytyy olla huolissaan sekä Venezuelan että Ukrainan levottomuuksista etteivät ne peräti sodiksi muutu. Se, kun tuo sota on nykyään sellaista salamasotaa, että se liikkuu tuota pikaa vaikka Suomeen saakka.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset