Maalla ja mailla Maissa maiden tavoilla

Petra Paasilinna ja Isä Mitro Repo Klaukkalassa

Eilen minulla oli ilo kuulla eurovaaliehdokkaiden Petra Paasilinnan ja Isä Mitro Repon puheita. Molemmat käväisivät eilen Klaukkalan torilla Nurmijärven demareiden järjestämässä koko perheen vappujuhlassa. Tori oli täynnä. 

Petra Paasilinna on filosofian maisteri joka ei epäile ollenkaan kyseenalaistaa Timo Soinin tapaa toimia. Facebook - sivulla Paasilinna sanoo, että on skandaali, että puheenjohtaja Soini ei allekirjoita rasismin vastaista vetoomusta. Tällaisilla asioilla ei pitäisi leikkiä, vaikka Rkp vähän tekisikin kiusaa. Uskomattominta on, että kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen puolustaa Soinin eettisesti kestämätöntä päätöstä. Petra Paasilinna kampanjoi avoimesti Soinin linjaa vastaan.

Henkilökohtaisesti iloitsen Petra Paasilinnan rohkeudesta ja olen samaa mieltä kuin hän siinä, että sekä keskustan, että kokoomuksen johtavat politiikot ovat tähän asti tyytyneet myötäilemään perussuomalaisten linjaa. Petra Paasilinnan mielestä tulevaisuuden Euroopassa ei ole sijaa syrjinnälle, muukalaisvihalle ja rasismille. Mielestäni rasismi ei ole sama asia kuin maahanmuuttokriittisyys, joka sen sijaan on toivottavaa. 

Paasilinna on oikealla linjalla. Minusta vaikka nyt on meneillään taloudellisesti vaikeita aikoja, on myös varmaa, että vaikeat ajat menevät ohi. Silloin Suomi joutuu kilpailemaan muiden Euroopan maiden kanssa koulutetusta työvoimasta. Kukahan tänne haluaisi tulla, jos kansainvälisesti suomalaiset tulisivat tunnetuksi kielteisistä asenteista maahanmuuttajia kohtaan? Nyt on merkkejä siitä, että ollaan valitettavasti menossa siihen suuntaan. Työhön tulijat vaivat olla ulkonäöltään minkä tahansa näköisiä ja sitä syystä voivat hekin joutua muukalaisvihan uhriksi. 

Petra Paasilinnalla on myös paljon muita ajatuksia tulevaisuuden Euroopasta. 

Tässä Petra Paasilinnan facebookin ryhmä Petra Paasilinna Euroopan parlamenttiin:  http://www.facebook.com/group.php?gid=75821238579 

Isa Mitro Olemuksella ja puhetaidolla sai Klaukkalaan torin kokoontunut väki vakuuttuneeksi. Isä Mitro kysyi, miksi hän ei asettuisi ehdolle kun melkein koko elämänsä ajan hän on puhunut niistä asioista, joihin hän nyt ottaa kantaa. Eurovaaliehdokas isä Mitro ei esiintynyt Papin asussa. 

Nyt voitte liittyä Isä Mitron perusoikeudet kunniaan - pappikin saa olla mukana politiikassa! –maailmanlajuiseen facebookin ryhmään: http://www.facebook.com/group.php?gid=75821238579              

  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (77 kommenttia)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Ana Maria
Kiitos hyvistä kirjoituksista, sellaisia ne ovat poikkeuksetta.
Taas oli useita tärkeitä asioita samassa kirjoituksessa.
Oi jospa ihmisellä ois wappu ainainen...
Aurinkoista viikonvaihdetta Sinulle ja perheellesi!
Katriina puolisoineen

Dr. Schmidt (nimimerkki)

Olen ateisti, enkä pappeja tarvitse, mutta silti ihmettelen sitä, miten muka voi olla kaikkien ihmisten pappi, jos on jonkin poliittisen puolueen jäsen? Paavikaan ei edes äänestä maallisissa vaaleissa.

SDP ja PS näköjään ratsastavat molemmat populismilla, SDP naistenlehtipopulismilla, PS punaniskapopulismilla.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

2
Harmittaapa kovasti niitten puolueitten jäseniä, jotka turhaan pyysivät ryhmäänsä Isä Mitroa. Hän valitsi parhaan, viisaana miehenä.

Dr. Schmidt (nimimerkki)

En ole minkään puolueen jäsen. Se mikä harmittaa on SDP:n rappio eli epä-älyllisyys. Sympaattisella papilla ratsastetaan ja homeopatiaa eli vesijohtovettä tarjotaan parannuskeinoksi, kuten omassa blogissasi kirjoitit.

Hyvää yötä, SDP!

Käyttäjän amgs kuva

En ole ateisti ja kuten moni suomalainen, en kuulu mihinkään seurakuntaan tai uskonlahkoon. Mielestäni Isä Mitro Repolla on paljon annettavaa Euroopan parlamentissa. Nykypäivän politiikkaan tarvitaan enemmän humanismia ja solidaarisuutta ja siinä hän on erinomainen henkilö.
Syrjintä, muukalaisviha ja rasismi ovat Suomessa lainvastaisia. Vain syrjinnän kokenut tietää, miltä se tuntuu. Jos sitä vastaan taisteleminen on Dr. Schmidtin mielestä populismia, olen sitten populisti. Petra Paasilinna, Katriina ja minä pidämme varmasti tuosta naistenlehtipopulismi -kommentistasi. Minun olisi siis pitänyt sanoa Jutta Urpilaisen tavoin aivan aluksi, että haluaisin kiittää.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

On hyvä, että politiikassa kuuluu entistä paremmin vox populi eli kansan ääni. Politiikka ei saa olla valtaeliitin asia.

Yhdenvertaisuusperiaate, joka on ratifioitu EU:n ja Suomen lainsäädännössä, on paikallaan kaikkialla missä ihmiset tapaavat toisiaan, omilla nimillään tai omitta nimittään. Jokaiselle kuuluvat samat ihmisoikeudet katsomatta ammattiin, sukupuoleen, syntyperään, uskonnolliseen tai muuhun vakaumukseen jne.

Dr. Schmidt (nimimerkki)

Roskaväki rakastaa vahvoja miehiä! Roskaväki on kuin nainen!

Benito Mussolini, entinen demari.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos, Benito, että uskalsit tulla kaapista ja kertoa nimesi. Olenkin arvannut, että Benito mellastaa nyt Suomessa. Jopa Uudessa Suomessa.

Käyttäjän amgs kuva

Ja jos Benitojen olemassaoloa vähätellään kuten nyt valitettavasti julkisuudessa, tehdään kohta ne "camisa negras", eli mustapaitaiset marssivat sanavapauden lipun alla Mannerheimintiellä.

Tapio Tuuri (nimimerkki)

Toivottavasti demarit eivät kasva kovin suureksi puolueeksi tai saa ruveta pelkäämään, että joutuu jollekin uudelleenkasvatusleirille vääristä ajatuksista epäiltynä.

Vanha demari (nimimerkki)

"Mielestäni Isä Mitro Repolla on paljon annettavaa Euroopan parlamentissa."

Mikä Isä hän on ja vielä isolla kirjoitettuna? Hän on herra Mitro Repo. Kerroo nyt mitä annettavaa hänellä on. En minä ainakaan ole saanut selvää hänen ajatuksistaan vuosien mittaan

Käyttäjän amgs kuva

Tapio Tuuri,
tietääkseni oikeistolaiset ovat aikonaan perustaneet leireja mm. punakaartilaisia varten. Sanoin, että maahanmuuttokriittisyys on tervetullutta, mutta sillä sanalla ei saa peittää syrjiviä asenteita ja puheita. Jos "vääriä ajatuksia" halutaan näyttää oikeina, on muutettava Suomen lainsäädäntöä ja Euroopan Unionin direktiivejä. Minä en kannata sitä, koska olen sitä mieltä, että syrjintä on väärin.

Vanha demari, Mitro Repo puhuu asioista, jotka askarruttavat meitä joka päivä, kuten työssä jaksaminen ja toisista välittäminen. Kukaan ei voi kyseenalaistaa, etteikö hän meppinä toimisi sanojensa mukaan hyvänä miehenä kuin on. Sen lisäksi, hän on verbaalisesti hyvin lahjakas.

M.Heikka (nimimerkki)

Eivät Euroopan Unionin direktiivit sentään mitään raamatun jakeita ole. Meillä on kaikilla ITSE oikeus ajatella, mikä on oikein ja mikä väärin...muutenhan se EU juuri olisikin se NL.

Tapio Tuuri (nimimerkki)

#12

Aivan rupesi tuntumaan, että Ana María Gutiérrez Sorainen heti rupesi epäilemään minua Suomen lainsäädännön ja EU-direktiivien vastaisista syrjivistä asenteista ja puheista. Taidan kohta joutua uudelleenkasvatusleirille.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Oliko diplomaatti Petra Paasilinnalla muutakin sanottavaa kuin se, että "Timo Soini on varmaan hirveä ihminen, kun hän kieltäytyy Astrid Thorsin sananvapautta - ja siis ihmisoikeuksia - rajoittavista julistukista - vaikka Soini lemppasi jo apuministeriksi päästäkseen Jyrki Kataisen sinipunahallitukseen siviilipalvelusmies Halla-ahon ulos." Tätä ennen hän erotutti Veli-Matti Saarakkalan Perussuomalaisten varapuheenjohtajan tehtävistä.

Perussuomalaisten haasteet eivät tule lännestä eivätkä ihmisoikeuksista, vaan Pariisin rauhansopimuksesta. Venäjän federaation suurlähettilään pitäisi puuttua siihen, että perussuomalaisia johtaa johtokunta Führer-periaatteella jakaen äänioikeuksian puoluekokoukseen suomalaisen käytännön vastaisesti. Jopa SKP-SKDL:n säännöt olivat demokraattisemmat.

Toivottavasti Medvedev muistuttaa Halosta tästä niin, etteivät tiedotusvälineet saa tietää: Perussuomalaiset rp:n säännöt ovat Pariisin rauhansopimuksen vastaiset.

Käyttäjän mikkovuorinen kuva
Mikko Vuorinen

Tuleva SDP:n EU-parlamenttiryhmä tulee näillänäkymin olemaan:

Mitro Repo
Jani Sievinen
Satu Taiveaho ?

Simo Mäkelä, Kankaanpää (nimimerkki)

Muukalaisviha lainvastataista?? Onko tunteetkin kriminalisoitu?

Simo Mäkelä, Kankaanpää (nimimerkki)

Ana Maria Gutierrez Sorainen: "Sanoin, että maahanmuuttokriitisyys on tervetullutta..."

No, esitäpä nyt vähän sitä maahanmuuttokritiikkiä. Joko tässä tai ihan oma blogi-kirjoitus sitä varten. Vai annatko mielelläsi toisten tehdä "likainen työ".

Käyttäjän amgs kuva

Mikko, ehkä olet oikeassa. SDP suhtautuu edelleen maahanmuuttoasioihin hyvin varauksellisesti. Petra Paasilinna on yksi harvoista eurovaaliehdokkaista, joka on rohkeasti ottannut kantaa perussuomalaisten linjaan. Minä uskon vahvasti siihen, että suurin osa suomalaisista ajattelee samalla tavalla kuin Paasilinna, he eivät vain kirjoittele mielipidepalstoihin ja blogeihin. Eivät varsinkaan tähän Uuteen Suomeen. Kyllä Petra voi menestyä.

Vanha demari (nimimerkki)

Ennen oli SDP:ssä sääntönä, että vain puolueen jäsenet pääsivät ehdolle vaaleissa. Tällä varmistettiin tietty poliittinen kokemus. Lisäksi piti olla ollut jäsenenä vähintään vuoden. Tästä säännöstä lipsuttiin ensimmäisen kerran 1982, jolloin valittiin presidentin valitsijamiehiä, koska Koivistoa markkinointiin koko kansan presidenttinä.

Tässä se ehkä jotenkin menetteli, koska kyse oli vain yhden päivän työstä. Mutta sitten levy jäi päälle. Ehdokkaiksi on sen jälkeen kelvannut melkein kuka tahansa.

Nyt kun Mitro Repo on otettu ehdokkaaksi, voi jättää tuon melkein-sanan pois. Jos kävisi niin onnellisesti, että hän ei pääse EU-parlamenttiin, häntä ei sen jälkeen enää nähdä poliittisilla kentillä.

M.Heikka (nimimerkki)

19. Uskoa soppii, että kansa oppii...että armonpalat ei ole mittään...Se on vanha suomalainen kansanlaulu se.

Se on sellainen demareiden tuutulaulu. Kyllä kansa sen tietää.

Paasilina on kunniakas nimi, vaan mitäpä 3. tai 4. polven Paasilinna enää köyhälistöstä käsittäisi. Isä Mitrokin on vähän kaukana savottajätkistä. En nyt muita mainitse.

Se on hyvä, jos uskoa riittää.

Maakuntasatraappi (nimimerkki)

No johan on taas tekstiä. Bloginpitäjän toimesta on jo kansalaissodan vankileirikortti ja mustapaitakortti pelattu, joko pian päästään Hitleriin?

Hitaasti pois kuihtuva RKP teki ovelan tempun "rasisminvastaisella julistuksella". RKP ja Astrid Thorshan tulkitsevat julistusta niin, että puolueet ovat julistuksella sitoutuneet siihen, että Thorsin omien toimien arvostelu on aina rasismia. Suomen Kuvalehden toimituspäällikkö Pekka Ervasti käsittelee asiaa blogissaan: http://suomenkuvalehti.fi/blogit/polkomfi/turpa-ki...

Thors yritti julistusta aseena käyttäen hiljentää Zyskowiczin alle 24 tuntia (!) sen jälkeen, kun julistus oli allekirjoitettu. Thorsin mukaan Zyskowic syyllistyi rasismiin sanomalla ääneen, että "hallitus on sopinut turvapaikkahakemusten käsittelyn nopeuttamisesta, mutta Thorsin aikana ruuhkat ovat vain kasvaneet."

Että näin. Perussuomalaisille, joita sinänsä en koskaan kuvittelisi äänestäväni, pisteet siitä etteivät lähteneet mukaan RKP:n ja Thorsin arvostelun kieltävään julistukseen.

Simo Mäkelä, Kankaapää (nimimerkki)

Monet tahot suomessa kyllä julistaa, että kyllä maahanmuuttoa saa ja pitääkin kritisoida. Nämä julistajat eivät kuitenkaan itse osallistu kritisoimiseen. Eikä se sinänsä ihme olekaan. Maahanmuuttokriitikon pitää joko otta riski sanomisillaan tai sitten olla sanan käytön mestari muotoillakseeen kritiikkinsä niin, ettei sitä tulkita "muukalaisvihamieleisyydeksi" tai "rasismiksi". Ja sehän ei onnistu tässä thorsilaisessa yhteiskunnasssa millään. Zyskowiczin-tapaus sen osoittaa.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Siionismi on rasismia - YK:n päätöksellä.

Henry.I.Niskanen (nimimerkki)

Tuntuu porvarille olevan vaikea niellä kun Isä-Mitro ei olekaan heidän listallaan.
Neva voisi pitää fasistiset käsityksensä omanaan sellaista YK päätöstä ei ole.
Kaiken rasismin myös juutalaisvastaisuuden on oltava pois sivistys valtiosta.
Menestystä ja Jumalan siunausta Sinulle ANA

Käyttäjän amgs kuva

Soinin suhtautumista Halla-Ahon eurovaaliehdokkuuteen Soini perusteli painostuksella, ei suinkaan siksi, että olisi eri mieltä helsinkiläisen valtuutetun mielipiteistä.
Tässä blogissani ei ollut tarkoitus pureutua omaan näkemykseeni Suomen harjoittamasta maahanmuuttopolitiikasta. Ehkä palaan jossain vaiheessa siihen aiheeseen. Näin kansainvälisen sanavapauden päivänä voin sanoa, että toivon asiantuntijoilta lisää tietoa maahanmuuttoasioista. Muutama päivä sitten HS:n mielipideosastolla joku kirjoitti, että tietämättömyys on otollinen kenttä muukalaivihan lietsomiselle. Ei ole ihme, että Magdalena Jaakkolan Maahanmuuttajat suomalaisten näkökulmasta, asennemuutokset 1987-2007 -julkaisussa kerrotaan, että tutkimusten valossa maaseudulla asuvat, joilla ei ole kontaktia maahanmuuttajiin, suhtautuvatn kaikista ryhmistä kielteisimmin maahanmuuttoon.
Kansainvälisenä sanavapauden päivänä kysyn miksi kun joku vastustaa syrjintää ja rasimia syytetään "rasimikortin" vetämisellä? Mistä lähtien rasismin vastustaminen on ollut kielteistä? -Mielestäni siitä lähtien kun joku on nähnyt tarpeekseen turvautua syrjiviin mielipiteisiin.
Henry, kiitos sanoistasi, sillä tarvitsen tosiaan Jumalan siunausta. Samat sanat sinulle!

Simo Mäkelä, Kankaapää (nimimerkki)

Ana Maria Gutierrez Sorainen: "MIstä lähtien rasismin vastustaminen on ollut kielteistä".

Minä vastustan ainoastaan sitä, kun kaikki maahanmuuttokritiikki mielletään rasismiksi tai muukalaisvihamielisyydeksi.

Ana Maria Gutierrez Sorainen: "Ei ihme, että Magdalena Jaakkolan Maahanmuuttajat suomalaisten näkökulmasta, asennemuutokset 1987-2007- julkaisussa kerrotaan, että tutkimusten valossa maaseudulla asuvat, joilla ei ole kontaktia maahanmuutajiin, suhtautuvat kaikaista rymistä kielteisimmin maahanmuuttoon."

Osoittavatko nämä tutkimukset jonkin mekanismin, joka selittää, että kielteinen suhtautuminen maaseudulla johtuu juuri kontaktien puutteesta. Eikö se voisi olla yhtä hyvin päin vastoin: ei ikäviä kokemuksia maahanmuuttajista > myönteinen suhtautuminen.

Ehkä maaseudulla ollaan viisaita ja varjellaan omaakin hyvin vointia. Olisiko heillä jokin erityinen syy suhtautua myönteisesti maahanmuuttoon, kun esimerkit Ruotsista ja muualta Euroopasta kertovat karua kieltä erityisesti muslimi-maahanmuuttajista.

Käyttäjän amgs kuva

Kansainvälisenä sanavapauden päivänä julkaisen Tapio O. Nevan kommentin vaikka se ei liity varsinaiseen blogini aiheeseen. Tapio voisi pohtia omassa blogissaan, onko sionismi rasismia. Pyydän teitä pysymään blogini aiheessa:

Tapio O. Neva kirjoitti näin:
Henry I. Niskanen:"Neva voisi pitää fasistiset käsityksensä omanaan sellaista YK päätöstä ei ole."

Henry I. Niskanen voisi lukea Pekka Siikalan tapaan Suomen rikoslain kohdasta kunnianloukkaus ja törkeä kunnianloukkaus http://www.finlex.fi ja hieman ryöstöviljellä vähemmän sanaa fascismi niin kuin Pekka Siikala voisi vähentää johtavana antiterroristina sanan "terrorismi" käyttöä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sionismi

10. marraskuuta 1975 päätöksellä 3379 siionismi todettiin rasismiksi.
http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Genera...

Käyttäjän amgs kuva

Simo Mäkelä, tässä pari otetta kyseisestä Magdalena Jaakkolan tutkimuksesta:
"Asennetutkimusten aineistoina olivat vuosina 1987, 1993, 1998, 2003 ja 2007 tehdyt koko väestöä edustavat henkilökohtaiset haastattelut. Suomen Gallup Oy:n haastattelijat kävivät kaikkina tutkimusajankohtina haastattelemassa tutkimuksen kohteena olevia henkilöitä heidän kodeissaan eri puolilla Suomea."

"Henkilökohtaiset kontaktit Suomessa asuviin ulkomaalaisiin selittivät kaikkina tutkimusajankohtina suhtautumista ulkomaalaisiin työnhakijoihin ja pakolaisiin myös silloin, kun muiden sosiaalisten ja demografisten taustatekijöiden vaikutus asenteisiin oli vakioitu. Ne, jotka eivät tunteneet yhtään tai vain pari ulkomaalaista henkilökohtaisesti, suhtautuivat muita kielteisemmin ulkomaalaisten työnhakijoiden ja pakolaisten vastaanottamiseen. Mitä useampia ulkomaalaisia vastaajat tunsivat henkilökohtaisesti, sitä myönteisemmin he suhtautuivat ulkomaalaisten työnhakijoiden ja pakolaisten vastaanottamiseen."

Leila (nimimerkki)

Hyvä Ana Maria,

"Vanha demari, Mitro Repo puhuu asioista, jotka askarruttavat meitä joka päivä, kuten työssä jaksaminen ja toisista välittäminen. Kukaan ei voi kyseenalaistaa, etteikö hän meppinä toimisi sanojensa mukaan hyvänä miehenä kuin on. Sen lisäksi, hän on verbaalisesti hyvin lahjakas."

On tavallaan herttaista, että niin puolustat Mitro Repoa. Mutta ....jos työssä jaksamisesta ja toisista välittämisestä puhuminen ja verbaalinen lahjakkuus tekevät jostakusta pätevän mepin, niin esim. Jari Sarasvuo on huomattavasti parempi ehdokas - hän on puhunut näistä asioista vuositolkulla, paljon ennen Mitro Repoa.
Puhuminen on vain puhumista, teot ratkaisevat.

Vuosien mittaan minulle on muodostunut Mitro Revosta aivan vastakkainen näkemys, joka perustuu hänen käytännön toimintaansa. Siksi hän ei voi hämätä ainakaan minua suurieleisillä puheillaan ja hillittömällä julkisuushakuisuudellaan. Minusta Mitro Repo kuuluu kategoriaan "keisarin uudet vaatteet".

Simo Mäkelä, Kankaapää (nimimerkki)

Kiitos tarkennuksesta. Ehkä maahanmuuton kritiikissä kuitenkin nykyisellään on kyse paljolti jostain muusta, kuin henkilökohtaisista kontakteista tai niiden puuttumisista. Ei riitä, että maahanmuuton ongelmat selitetään ennakkoluuloilla. Maahanmuuttoon liittyy ihan oikeita konkreettisia ongelmia, jotka liittyvät ennenkaikkea humanitääriseen maahanmuuttoon.

Käyttäjän amgs kuva

Leila,
kyllä voimme olla eri mieltä samasta ihmisestä. Kieltäydyn silti uskomasta, että Mitro Repo olisi vain julkisuudenhimoinen ihminen. Ortodoksiseksi papiksi kun ei pääse noin vain.

Käyttäjän amgs kuva

Simo, kirjoitit, että "Maahanmuuttoon liittyy ihan oikeita konkreettisia ongelmia, jotka liittyvät ennenkaikkea humanitääriseen maahanmuuttoon. " Ehdottomasti olen samaa mieltä myös siinä, ettei riitä, että maahanmuuton ongelmat selitetään ennakkoluuloilla, mutta ennakkoluuloja ei pidä vähätellä ja tässä en tarkoita sitä, että sinä vähättelisit niitä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Mitä muuta Euroopan parlamentin jäsenet tekevät kuin puhuvat huonommin kuin kauppatieteiden ylioppilas Jari Sarasvuo? Hän olisi tehnyt jo ydinvoimastakin moraalikysymyksen, johon epätekninen ihminenkin voisi jo hihkua: Javisst!.

Ola (nimimerkki)

" Isä Mitro ei esiintynyt papin asussa". Mitä sitten.

Uskontoakin ollaan jo politisoimassa. Onko kreikkalaiskatolisesta kirkosta Suomessa tulossa demarien etäispesäke.

Luottamus kirkkoon puolueettomana ihmisten henkisenä turvana rapisee kovaa vauhtia. Kiitos demarit jälleen tämänkin henkisen turvan alasajosta.

Isä Mitro on tekemässä todellisen karhun palveluksen uskonnolleen. Herää kysymys onko hän kirkonmies lainkaan. Koska tulee kreikkalaiskatolinen julkipoliittinen pappi Kepuun, Kokoomukseen, Vassareihin, RKP:n Perussuomalaisiin ja Vihreisiin. Puoluevärin mukaan valitaan pappi, jonka puoleen halutaan kääntyä.

Nyt ei haetakaan enää henkistä tukea, vaan puoluepoliittista mammonaa: "Haluan uuden traktorin, osakkeeni menevät huonosti, punalippuni ei enää liuhu kunnolla tarvitsen uuden, minua sorsitaan ruotsinkieleni takia."

Entäs ne uskovaiset, jotka luottavaisina kirkkoon ja sen sanomaan, haluavat uskonnon pysyvän uskontona ja menevät julkidemari Isä Mitron luo. Mitä he saavat. Demarien puolueohjelmanko käteensä.

Muut karttavat häntä tietäen, että kirkonmiehen takana seisoo poliittinen pikkupiru sarvet ulkona virne naamallaan.

M.Heikka (nimimerkki)

35. On tuo kyllä totta. Itsekin tunsin kunnioitusta ortodoksikirkkoa kohtaan, kun luin että siellä ei oikein kumminkaan pidetä siitä, että pappi on politiikassa.

Kyllä se kunnioitettava periaate on. Politiikka ei ole aina hyviläisten hommaa. Suurin osahan tekee sitä vain rahan vuoksi. EU:ssa rikastuu kivasti, eikä heillä ole mitään kontrollia: siellähän pyöriskelevät joukon jatkona.

M.Heikka (nimimerkki)

Demareissa on kaikkein eniten höynäytettäviä. Puheenjohtajasta lähtien.

Ola (nimimerkki)

#37
Pitää todellakin olla ortodoksinen kirkko. Pahoittelen virhettä.

Koen todellakin maamme ortodokseja syvästi loukkaavaksi, kun heidän uskontoansa ollaan demarien taholta politisoimassa. Uskonnon ja politiikan on syytä olla mahdollisimman kaukana toisistaan. Toinen ajaa ihmisten henkistä hyvinvointia. Toinen ajaa riitaa, eripuraa, maallista mammonaa ja ihmisten välistä puoluesidonnaista kylmyyttä.

Luottamus ortodoksipappeja kohtaan kokee pahan kolauksen. Toimenpiteillään Mitro asettaa ortodoksisen kirkon kirkkona hyvin kysenalaiseen asemaan ihmisten henkisenä tukena.

Sana Isä pitää poistaa Mitron nimen edestä. Ei hän ole enää Isä johon voi luottaa uskon asioissa, vaan ainoastaan yksi poliittinen toimija muiden vastaavien joukossa.

Itse en ole ortodoksi, mutta kunnioitan heitä suuresti äärimmäisen syvän henkisen kristillisen vakaumuksensa puolesta. Esimerkillisiä ihmisä.

uolevi (nimimerkki)

Näitä Tuureja, Heikkoja & Co. lukiessa ymmärtää varsin hyvin Niklas Herlinin halun näiden sivujen lopettamiseen. Tois´aikasia vaan riittää.

Käyttäjän pks4470 kuva
Pentti Sittnikow

30. 37! Olette oivaltaneet, mistä kyse! (Mitro, julkisuudenkipeä teatraalinen käännyttäjä, aika näyttää)

Te näytätte ymmärtävän mistä tässä kaikessa on kyse Mitron osalta, mutta kuten olemme havainneet,>> nämä henkilöt, jotka Mitroa kannattavat eivät ole (ort) seurakunnan jäsenistöä ja siten puhuvat vain mututuntumalla

M.Heikka (nimimerkki)

40. Pientähän se, jos lopettaa. Kunhan ei käy käsiksi.

http://www.youtube.com/watch?v=-_cLw6oMayc&feature...

Tapio Tuuri (nimimerkki)

#40

Jos Niklas panee sivut pussiin, niin jäähän jäljelle onneksi Uutispäivä Demari.

Ola (nimimerkki)

#40
Uolevi mikä olikaan kommenttisi otsikossa mainittuun varsinaiseen asiaan. En löytänyt sitä edes rivien välistä. Odotan sitä mielenkiinnolla.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

On tervehdittävä ilolla, että SDP:llä on vahva kristillinen linja! Tarja Filatov ja Isä Mitro edustavat katolisuutta, ja Kantola vahvaa piispallista Luterilaisuutta. Jutta Urpilainen on myös ilmaissut kristillisen vakaumuksensa jne.

M.Heikka (nimimerkki)

Ei Kantola ole piispa...enää. Eikä ilmeisesti Mitrokaan enää pappi ...mikäli oikein ymmärsin ortodoksien puheet.

Lunastaja (nimimerkki)

Sosiaaliperäiseen maahanmuuttoon tulee suhtautua vakavasti ja Perussuomalaisten vakavasti otettava aihe onkin juuri kriittisyys kieroutunutta maahanmuuttoplitiikkaa ja oikeudetonta maahanmuuttoa kohtaan. Pääsääntöisesti tänne pyrkii maatamme ja kansaamme kohtaan halveksuvaa porukkaa ilman minkäänlaista aikomustakaan ryhtyä tekemään työtä tai rakentamaan omin neuvoin elämistään Suomessa.

Isä Mitro on, ihme kyllä, harhautunut polultaan pahemman kerran kun on sekaantunut terrorijärjestön SDPn ehdokkaaksi, ottaen huomioon hähen muutoin elämän myönteinen asenteensa ja suhtautuminen Isänmaahan.

Ola (nimimerkki)

On surullista, että SDP vetää kirkonkin mukaan politiikkaan. Rupeammeko lähestymään ajatollahien Irania. Mitro on mennyt arvaamattoman heikoille jäille. En luota ko pappiin lainkaan.

Yksipuoluejärjestelmissä kirkko on valjastettu palvelemaan vallassaolijoita. En toivoisi Suomen monipuoluejärjetelmään kuhunkin puolueeseen sidottua kirkonpalvelijaa tai uskontokuntaa. Silloin meillä puolue määrää kirkonpalvelijoiden kautta mitä kirkossa tehdään. Aikamoinen kauhukuva.

Kirkot hoitavat nykyisin hyvin tehtävänsä. Ei sotketa niitä poliittisiin kähmintöihin.

Vanha demari (nimimerkki)

"On surullista, että SDP vetää kirkonkin mukaan politiikkaan. Rupeammeko lähestymään ajatollahien Irania. Mitro on mennyt arvaamattoman heikoille jäille. En luota ko pappiin lainkaan."

Ei SDP ole kirkkoa mukaan vetänyt. Pappeja on aina ollut puolueissa, eniten kokoomuksessa ja kepussa. En minäkään toveri Repoon, anteeksi isä Mitroon luota.

Suurin vaara on, että hän pääsee EU-parlamenttiin. Jos näin käy, hän on jo kahden päivän kuluttua vaaleista selostamassa, miten asioiden kuuluisi olla.

Käyttäjän amgs kuva

Kiitos marmesrob selvennyksistä.

Euroopan parlamentissa muun muassa Libertas - ryhmässä on hyvin konservatiivisia tai oikeastaan taantumuksellisia henkilöitä, jotka olematta pappeja toimivat Vatikaanin toiveiden mukaan. Perussuomalaiset katsovat kuuluvansa siihen ryhmään, jos tulevat valituksi. Libertas-ryhmäläiset rajoittavat muun muassa naisten oikeuksia.

Vatikaanin lobbareiden aktiivinen toiminta Brysselissä ei ole enää salaisuus . Eli on turha kuvitella, että Brysselissä erot kirkkojen ja politiikan välillä eivät olisi linkitettyjä toisiinsa. Sekä Suomessa, että muualla moni kirkonmies on toiminut ja toimii aktiivisesti ja menestyksekkäästi politiikassa. Onhan meillä ja muuallakin kristillisdemokraattinen puolue. Tietenkin saa olla eri mieltä.

Mielestäni Mitro Repon kaltaiselle ihmiselle on politiikassa tilaa ja kysyntää, varsinkin nyt kun ajat ovat vaikeat sekä taloudellisesti että henkisesti ja kovat arvot ajavat meitä kohti eriarvoistuvampaa maailmaa.
Mitro Repon myönteinen olemus on vain plussaa neuvottelutilanteissa. Kansainvälisessä politiikassakin soveliaisuus ja neuvottelutaito vie asioita eteenpäin kuin riitaisella asenteella.

Mitro Repo on kuin onkin todella varteenotettava haastaja muun muassa Timo Soinille. Molempien miesten välillä on huimia eroja ja ehkä se keskeisin on, että Timo Soini kampanja on näyttäytynyt pohjautuvan kielteisiin asioihin. Mitro Repon kampanja on päinvastainen. Tämä saattaa olla se asia, joka motivoi tämän päivän blogini kommentoijat moittimaan Mitro Repon päätöstä asettua ehdolle ja juuri SDP: n riveiltä. Olisivatko kommenttinne toisenlaisia, jos hän olisi perussuomalaisten eurovaaliehdokas?

Lopuksi, siviilipuvussa tai ei, henkilö on sama, eli mitä sitten, kuten Ola sanoi.

Käyttäjän amgs kuva

Lauseen piti olla näin: "Eli on turha kuvitella, että Brysselissä eri kirkkojen ja politiikan välillä eivät olisi linkitettyjä toisiinsa."

Käyttäjän amgs kuva

Lunastajalle 48:
Hyvät uutiset ovat huonoja uutisia. Suurin osa maahanmuuttajista on tehnyt ja tekee ahkerasti työtä. Jos työtä ei löydy, moni perustaa yrityksiä ja työllistää myös suomalaisia. Tästä ei puhuta ja keskustelupalstat ovat täynnä Lunastajan kaltaisia kommentteja. En kiellä, etteikö osittain näin olisi, mutta yleistäminen ei ole oikein. Nykypäivän Suomi rakentuu myös muualla syntyneiden suomalaisten työllä.

Käyttäjän amgs kuva

Tapio Tuuri tietää jo, että Uutispäivä Demarissakin voi nykyään kuka tahansa kirjoittaa blogeja.

Käyttäjän amgs kuva

Marmesrob, olemme siis aivan eri mieltä miehestä. Tunnen monta kokoomuslaista, jotka eivät ole narsisteja. Narsisteja löytyy joka puolueesta ja puolueiden ulkopuoleltakin. Mitro Repon kampanja on aivan alussa. katsotaan, mitä tulemaan pitää.

M.Heikka (nimimerkki)

Luterilaisuuteen ja yleensäkin näihin katolilaisuudesta kapinan tehneisiin pätee ymmärtääkseni sellainen ajatus, että tässä ajassakin tulee osallistua. Siksi mm. luterilaiset papit ovat osallistuneet myös politiikkaan.

Mitä tulee herännäisyysliikkeisiin, on minusta mielenkiintoista se, että lestadiolaisuus suhtautuu esimerkiksi yrittämiseen hieman samalla asenteella kuin amerikkalaiset uskonnolliset liikkeet. Raha ei ole sinällään paha. Maanpuolustus on hyvä jne.

Eri uskonnollisissa ryhmissä on muitakin aatteellisia eroja, yllättäviäkin, kuin itse "uskonkappaleet".

Luterilaisia pappeja on ollut kokoomuksessa, keskustassa, demarissa ja SKDL:ssä.

Käyttäjän amgs kuva

Onko RKP: ssa ollut, entäs perusuomalaisissa? Löytyykö aktiivisia jäseniä kirkon parista?

Simo Mäkelä, Kankaapää (nimimerkki)

Ana Maria G: "Suurin osa maahanmuuttajista on tehnyt ja tekee ahkerasti työtä":

Tuo ei ole huono uutinen. Huono uutinen on se, että humanitäärinen maahanmuutto on lisääntynyt ja ilmeisesti lisääntyy yhä. Kuvitteleeko joku tosissaan, että nämä tulisivat työllistymään tahi sopeutumaan maahamme.

Lunastaja on myös oikeassa, siinä että tähän asti maahanmuuttopolitiikka on ollut paljon kieroutunutta. Humanitaarista maahanmuuttoa on pyritty paljon toteuttamaan maahanmuuttajien ehdoilla (erityisesti muslimimaahanmuuttajien ehdoilla) ja valtaväestöltä edellytettty sopeutumista. Tämä on sairasta ja kieroutunutta ja varmasti omiaan lisäämään oletettua muukalaisvihamielisyyttä. Kohtuullinen määrä maahanmuuttajia, joiden on sopeuduttava elämään täällä valtaväestön ehdoilla, on ok. Tämä ei silti riistä heiltä identiteettiä tai mahdollisuutta toteuttaa omaa kulttuuriaan.

Maahanmuutto ei saa olla vahingoksi vastaanottomaalle. Kohtuullista määrää maahamnmuuttajia on helppo suvaita ja sietää myös niitä ikäviä lieveilmiöitä, joita vieraat kulttuurit tuo tullessaan. Puhun siis koko ajan humanitaarisesta maahanmuutosta. En työperäisestä, jota en koe ongelmallisena.

Ja mitä isä Mitroon tulee, niin hauska mies, mutta ehkä liiankin raflaava papiksi.

M.Heikka (nimimerkki)

59. En tiedä RKP:stä. Olisi ihme, jos ei olisi ollut heilläkin. Perussuomalaiset ovat niin uusi puolue, etten muista että heillä olisi ollut. Ei tainnut olla AMP:ssäkään. En ole varma. Minä olen tapitellut te:tä heti kun se pirttiin kannettiin...joskus 1965 tai alle sen : )
Omituisesti on asioita jäänyt mieleen.

Lapista on ollut demareistakin kansanedustajina pappeja. Muistan ainakin yhden, joka oli pidetty henkilö muutenkin. En muista nimeä. Keskustasta myös on ollut pappeja. Vasemistoliitosta lapista on Tennilä. Hän hoitaa sen saarnapuolen ; )

En tiedä, miksi ortodokseilla on erilainen kanta. Olisiko jokin maallisen ja kirkollisen välinen ero.

M.Heikka (nimimerkki)

Impiö taisi olla Kokoomuksesta, lapista. Pitäisi googlettaa, en ole varma.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Huomauttaisin, että katolilaisuutta on kahta lajia. On kreikkalainen-ja roomalainen katolisuus! Ortodoksit ovat sitä ensin mainittua. Kantola erosi piispan tehtävästä itse, ja on siis entinen piispa. Isä Mitro on edelleen pappi. Ei kristillisyys häpeäksi ole SDP:ssä. Vai mitä?

M.Heikka (nimimerkki)

Liberalismi ja sosialismi ovat ymmärtääkseni syntyneet kristinuskon puihin. Ihmiset vain aina pilaavat ne kaikki jutut.

Vanha demari (nimimerkki)

"Onko RKP: ssa ollut, entäs perusuomalaisissa? Löytyykö aktiivisia jäseniä kirkon parista? "

RKP:ssä on ollut ainakin Gustav Björkstrand ja Persujen edeltäjässä SMP:ssä Anssi Joutsenlahti

Lunastaja (nimimerkki)

Mene Ana Marr'ia katsomaan Ranskan slummeja. Mene katsomaan Ruotsin slummeja. mene katsomaan Espanjan slummeja ja puhu sitten sosiaaliperusteisen maahanmuuton perusteista ja työperusteisesta maahanmuutosta. ...

Käyttäjän amgs kuva

"En tiedä, miksi ortodokseilla on erilainen kanta."
Ehkä se juontaa ajoilta, jolloin roomalais katolilainen kirkko oli päällimmäisin uskonto. Niissä maissa, jossa Vatikaanin kirkko on vallitseva, papit eivät voi osallistua kokopäiväisesti politiikkaan. Iberoamerikkalaisissa maissa katolilaisten pappien vaikutus poliittisiin päätöksiin on kuitenkin kiistaton. Keinot ovat monet.

Simo Mäkelä, humanitaarisesta maahanmuutosta turvapaikanhakijoiden ryhmä on se, joka herättää huolta. Erityisesti ollaan huolissaan alaikäisistä ja perheenyhdistämisestä. Selkeä ja johdonmukainen lainsäädäntö olisi yksi ratkaisu. Sinulla on selkeä käsitys maahanmuuttokiemuroista, ja on hyvä, että tuot ne monipuolisesti esiin.

Lunastaja, mistä päättelet, etten tiedä slummeista mitään? Ei mennään henkilökohtaisuuksiin vaan asioihin

Lunastaja (nimimerkki)

Me ei tarvita slummeja maahamme. Me ei toivota tänne sosiaaliperäistä maahanmuuttoa. Me ei tahdota meille slummeja. Me ei haluta maahamme Islaminuskon tuomaa väkivaltaa ja vihamielisyyttä. Me emme ole kansa, joka elättää parasiitteja, jotka eivät tee työtä ja tulevat elämään punikkien säätämin ehdoin meidän kustannuksella. Te stalinistit ette koe ettekä maksa kaikenlaisesta haitasta mistä etenkin vähävaraiset suomalaiset ovat saaneet kärsiä kohtuuttomasti. Hävetkää siat !!!

Tapio Tuuri (nimimerkki)

#68
Onko täällä käynyt joku stalinistikin?

Käyttäjän amgs kuva

Joistakin lauseistasi olen ihan samaa mieltä, eli siinä tapauksessa sinäkin voisit olla stalinisti. En tiennyt, että olin stalinisti:) Jokainen työssä käyvä maksaa myös vähävaraisten suomalaistenkin palveluja, niin minäkin. Miksi heitä varten on kehitetty niin huonoja palveluja, että he kärsivät, kysy Arkadianmäen päätöksen tekijöiltä. Priorisointi on mennyt pieleen, mutta tuskin siinä asiassa puoli vuotta valtuustokauden jälkeen olen henkilökohtaisesti voinut vaikuttaa asiaan Nurmijärveltä käsin. Mielestäni olet tuohtunut ja tuohtuneena ihminen ei pysty keskustelemaan asiallisesti. Mene selvittämään ajatuksiasi ja yritä kirjoittaa omalla nimelläsi, silloin ihminen yrittää olla vähän kohteliaampi.

M.Heikka (nimimerkki)

&9. Ihminen ei ole nykyaikana mitään, jos ei ole jokin isti: stalinisti, feministi, holisti, seksisti, separatisti, liberalisti, kemisti, sosialisti, pedikyristi, elitisti, uusisuoministi !

http://www.youtube.com/watch?v=DZhAIWl3xmE&feature...

M.Heikka (nimimerkki)

Ana Maria, minä ymmärrän sen, että olet demari ja kunnioitan sitä.

Suomessa vain juuri demarien johtama politiikka on pitkän aikaa ollut kaikkea muuta kuin sen heikomman puolella olemista. Näin minä olen sen kokenut ja nähnyt.

Kumminkin, Sinä olet fiksu ihminen, samoin isä Mitro...Paasilinnoja olen aina arvostanut. Sorry, kun on tuo demari-ärsytys verissä. Olette TE 3 ihan hyvää jengiä minusta.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

http://www.libertas.eu/fi/policies

51:"Euroopan parlamentissa muun muassa Libertas - ryhmässä on hyvin konservatiivisia tai oikeastaan taantumuksellisia henkilöitä, jotka olematta pappeja toimivat Vatikaanin toiveiden mukaan. Perussuomalaiset katsovat kuuluvansa siihen ryhmään, jos tulevat valituksi. Libertas-ryhmäläiset rajoittavat muun muassa naisten oikeuksia."

Timo Soini on katolilainen, mikä on katsottava luterilaisen Suomen tappioksi mm. NATO-kysymyksessä ja toisaalta myös lopulta kysymyksessä länsi-integraation syventämisessä entisestään. Parasta lääkettä tälle olisi Ukrainan EU-jäsenyys.

51:"Vatikaanin lobbareiden aktiivinen toiminta Brysselissä ei ole enää salaisuus . Eli on turha kuvitella, että Brysselissä erot kirkkojen ja politiikan välillä eivät olisi linkitettyjä toisiinsa. Sekä Suomessa, että muualla moni kirkonmies on toiminut ja toimii aktiivisesti ja menestyksekkäästi politiikassa. Onhan meillä ja muuallakin kristillisdemokraattinen puolue. Tietenkin saa olla eri mieltä."

Katolilaisten, ortodoksien, juutalaisten ja muslimien sekä eurososialidemokraattien samoin kuin työväenpuolueen sinisten sosialidmeokraattien pitäisi Suomessa taipua kansanvallan vaatimuksiin. Ylivaltapyrkimyksiä rajoittaa kaikkein tehokkaimmin Suomen perustuslaki, joka voi tehokkaasti olla voimassa vain jos ulkoinen vaikutus optimoidaan koskemaan rajattuja ympäristökysymyksiä ja rajattuja energiakysymyksiä.

Kansankielinen kansanvalta on ratkaisu epäoleellisten valtiokokonaisuuksien aiheuttamiin haasteisiin.

Kansanvalta ja Euroopan unionin tasolla kansojen valta on lievitys imperialismin ja nykyisen internationalismin aiheuttamiin haasteisiin.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ukrainan tuominen Euroopan unioniin tekisi integraation syventämisen haasteellisemmaksi ja hidastaisi tahtia. Toisaalta se tekisi Ukrainalle tarpeettomaksi Georgian tapaan NATO:lla temppuilun ja todennäköisesti lieventäisi asenteita Transdnestriassa, Moldovassa sekä Valko-Venäjällä.

Puolalaistyyppinen propaganda Valko-Venäjällä ei kehitä mielipideilmastoa suotuisampaan suuntaan.

Kuitenkin Euroopan unioni on edelleen toisen maailmansodan tuloksena Yhdysvaltain henkisesti miehittämä, jonka peitejärjestö NATO on kylmänsodan jäänteenä.

Euroopan unioni ei kykene sopimaan edes standardiaseistetusta valmiusprikaatista , joita varten voitaisin raunavaltioita ajatellen koota riittäviä varikoita.

Euroopan unioni osittain vapaamatkustaa, osittain orjailee Yhdysvaltain edessä.

Oleellista ei ole Suomen NATO-jäsenyys, vaan Suomen NATO-yhteensopivuus sekä Euroopan unionin energiakumppanuus Venäjän kanssa sekä energian säästö.

Suomessa on oleellista vastaanottaa kasvihuoneilmiö, vaikka se ei olisikaan totta ja vaikka se olisikin vain propagandaa energian säästämiseksi LISÄÄMÄLLÄ BIOMASSAA kuivattamalla suot, polttamalla turve kaukolämmöksi ja sähköksi sekä panemalla entiset suonpohjat kasvamaan puuta hiilinielun aikaansaamiseksi.

Kuitenkaan vajaabiomassaisten soiden polttaminen kaukolämmöksi ja sähköksi ei sovi Vihreälle liitolle niin kuin ei roskienkaan polttaminen kaukolämmöksi ja sähköksi, vaan tämän resurssin sijasta maksetaan venäläisille ja muslimeille tuontitavarana. Tämä vähentää yrittämisen määrää Suomessa ja heikentää vaihtotasetta.

Suomessa ei oikein osata enää vaihtotasetta, koska Suomi ei ole itsenäinen ja koska Suomi on EMU:ssa. Luotetaan oman työn sijasta siihen, että EKP pitää korot inflatorisen alhallaa deflaation torjumiseksi.

Samaan aikaan demonisoidaan vaihtoehtoinen ajattelu niin kuin nyt Esko Antola viimeksi Paavo Väyrysen ajatuksen EMU:sta.

Suomessa on keskustelun tukahduttavan sosialidemokratian ilmanpiiri. Hyvinvointi tuhoaa vapauden ja lopulta estää vapaasti ja demokraattisesti sen määrittelyn, mitä hyvinvointi on.

"Anyone who trades liberty for security deserves neither liberty nor security"

Cecilia (nimimerkki)

Pitkässä keskusteluketjussa ei ole ollut yhtään mielipidettä tästä : Eihän siellä Euroopan parlamentissa olla (ammatti)työasuissa. Meneekö poliisi haalareissaan tai sairaanhoitaja työpuvussaan edustaman Suomea polittiisesti tai muuten ? Papin työasu ei ole sen kummempi kuin jokin toinen. Pappi ei edusta kirkkoaan, vaan niitä ihmisiä, jotka ovat häntä äänestäneet.
Mitä tulee Mitro Repoon, häntä haastatellaan aiheesta kuin aiheesta täysin aiheettomasti. Hänen työntymisensä jokapaikan asiantuntijaksi on vastenmielistä. Seksiasitkin hän "hallitsee", vaikka on selibaatissa (käytännön kokemus puuttuu). Anti on ollut muutenkin heikkoa. Yleensä juttujen pääasia on hänen syömisensä ja juomisensa. Mitään erikoista uutta ei tule hänestä mieleen. Suomessa on tarpeeksi näitä hyvän olon konsultteja, jotka matkivat toinen toistaan ja rahastavat sillä. Periaatteessa tiedämme jo nämä asiat. Ehkä ortodoksipapin palkka on niin huono, että pitää hakeutua muihin hommiin. Miten on hänen kielitaitonsa laita ? Ortodoksipapin koulutus on heikompi kuin luterilaisen kirkon papin. Teologisen tiedekunnan taso on tieteellisesti arvioiden korkea. Siellä opiskellaan muutakin kuin Raamattua.

Cecilia (nimimerkki)

Ortodoksit opiskelevat Martin Lutheria ? Miksi ? No ehkä varoittavana esimerkkinä rappiosta ! Martin Lutherhan oli se tyyppi, joka nousi katolisen kirkon harhaoppia (mm. aneet) vastaan. Tämä entinen munkki arvosti viiniä, laulua ja naisia ja saksansi Raamattua, että rahvaskin tiesi, mistä oli kyse. Seurauksena oli syytteet kerettiläisyydestä ja kirkon kirous. Katolisen kirkon rappio (paavin mielipiteet ehkäisystä ja kondomeista) senkun jatkuu. Ja miten on sukupuolten tasa-arvo ortodokseilla (nainen ei voi olla pappi), allekirjoittavatko demaritkin sen ? Olen opiskellut teologiaa huvikseni Helsingin yliopistossa, joten "kontekstistaan irti revityt raamatunjakeet" eivät pidä paikkaansa. Raamattu käydään jae jakeelta läpi ja niistä tehdään erilaisia päätelmiä. Yhtä totuutta ei ole. Mutta ehkä ortodokseilla näin sitten on.

Käyttäjän amgs kuva

Cecile, hyvä huomio ammattivaateista.

M. Heikka 72, SDP:sta sen verran, että kun pari kuukautta ennen kunnallisvaaleja liityin puolueeseen, en ajatellut sen menneisyyttä. Jos olisin katsonut vain puolueiden menneisyyksiin, silloin en olisi liittynyt mihinkään niistä. Tärkein minulle oli arvot kuten solidaarisuus, empaattisuus ja oikeudenmukaisuus, josta muun muassa sosialidemokratiassa on kyse. Ovatko Suomessa sosiaalidemokraatit toimineet arvojen mukaisesti, siitä voidaan olla eri mieltä. Sekä ennen vaaleja että nyt katson tulevaisuuteen ja näen, että sosialidemokratialle on Suomessa tilaa ja kysyntää. Puolue uusiutuu koko ajan ja varmasti se tulee näkymään. Optimismi on päällä.

Rajamäen työväenyhdistyksen jäsenet ovat ottaneet minua vastaan halauksin. Heidän kanssa on hyvä olla ja toivon, että jokainen politiikassa toimivalla olisi ympärillään samanlaisia kavereita kuin minulla on, sillä politiikkatyö on mielenkiintoista, mutta samalla haastavaa.

Nyt kiitän kaikkia tähän keskustelusarjaan osallistuneita antoisasta keskustelusta. Avoimuus kuuluu demokratiaan.

Lähden kohta Kirkonkylän punatorpalle kuuntelemaan mitä eurovaaliehdokkaat Satu Taiveaholla ja Jani Sievisella on sanottava. Tilaisuus alkaa klo. 19.00. Ehditte kyllä vielä siihen. Tervetuloa!

Vanha demari (nimimerkki)

"Mitro Repo on kuin onkin todella varteenotettava haastaja muun muassa Timo Soinille. Molempien miesten välillä on huimia eroja ja ehkä se keskeisin on, että Timo Soini kampanja on näyttäytynyt pohjautuvan kielteisiin asioihin. Mitro Repon kampanja on päinvastainen."

Yhteistä on ainakin se, että molemmat ovat kuin ilmapalloja. Leijuvat muiden yläpuolella sanomatta mitään. Puhetta kyllä tulee.

"Tämä saattaa olla se asia, joka motivoi tämän päivän blogini kommentoijat moittimaan Mitro Repon päätöstä asettua ehdolle ja juuri SDP: n riveiltä."

Tässähän se ongelma juuri onkin. Hän on tosiaan ITSE PÄÄTTÄNYT asettua ehdolle. Ennen SDP:ssä puolueväki asetti ehdokkaat.

"Olisivatko kommenttinne toisenlaisia, jos hän olisi perussuomalaisten eurovaaliehdokas? "

Kyllä minun ainakin olisivat.

Pekka O. Pöllänen (nimimerkki)

Ana: "Mielestäni olet tuohtunut ja tuohtuneena ihminen ei pysty keskustelemaan asiallisesti". Voisitko Ana täsmentää, mitä edellinen lause tarkoittaa ? Voisitko myös hiukan perustella, miksi tarvitaan rasismin vastainen vetoomus ? Miksi siihen osallistumatta jättäminen on skandaali ? Ja voisitko kertoa mitä ja minkälainen asia on rasismi, nimenomaan SINUN mielestäsi ? Muutamalla rivillä tai pidemmin. Pyydän sitä niin suurella mielenkiinnolla kuin mahdollista ja olen äärimmäisen kiitollinen, jos sinulla on aikaa vastata näihin kommenttini sisältäviin kysymyksiin.

Käyttäjän amgs kuva

Pekka, kiitos asiallisesta viestistä ja kysymyksistä. Esitit neljä kysymystä.
Ensin kysyt mitä lauseeni tarkoittaa. En ole mikään ihmismielen asiantuntija, mutta kokemukseni mukaan normaalikanssakäymisessä, joka toivoisin tapahtuvan myös netissä, nimitteleminen ja siaksi haukkuminen ei ole rauhallisuuden merkki, vaan päinvastoin. Siksi sanoin, että lunastaja oli tuohtunut. Lunastaja sanoo myös, että "Me ei haluta maahamme Islaminuskon tuomaa väkivaltaa ja vihamielisyyttä. Me emme ole kansa, joka elättää parasiitteja, jotka eivät tee työtä ja tulevat elämään punikkien säätämin ehdoin meidän kustannuksella."

Mielestäni lunastaja yleistää islaminuskosta. Se ei ole oikein. En ole islaminuskonnon asiantuntija, mutta käsitykseni mukaan islaminpelon lietsominen ei ole oikein.

Seuraavassa lauseessa Lunastaja syyllistää ilmeisesti vasemmistolaisia siitä, että tänne tulee ihmisiä, jotka hänen mukaansa ovat parasiittejä. Mielestäni lait hyväksytään eduskunnassa ja siellä on ollut oikeistolaisiakin hyväksymässä niitä lakeja. Helpointa on etsiä syyllisiä muualta kuin omista riveistä. Miksi ne ihmiset eivät pääse heti töihin? _Monista syistä: lainsäädäntö estää, työnantajien asenteet estävät työnsaannin, puutteellinen kielitaito, ym. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että arvokkaaseen elämään kuuluu ansainta elantonsa itse, oli ihminen syntynyt Porissa tai Bagdadissa.

Lunastaja kirjoitti myös "Me ei tarvita slummeja maahamme." En minäkään halua niitä. Turussa Varissuo oli ongelmallinen lähiö 90 -luvun puolessavälissä vaikka silloin maahanmuuttajaväestö oli siellä huomattavasti pienempi kuin nyt. Asuin siellä silloin. Varissuo ei ole kuitenkaan ollut koskaan verrattavissa Ranskan slummeihin.

Rasismi ja syrjintä ovat vakavia ongelmia myös muualla Euroopassa. Rasisminvastaista vetoomusta tarvitaan aina, ei vain eurovaalien alla. Mielestäni se on ele suvaitsevaisuuden puolesta ja siksi se on hyvä idea. Perussuomalaiset olisivat voineet itse ehdottaa sellaista vetoomusta. Soini ei kuitenkaan allekirjoittanut vetoomusta, vaikka hän koko ajan sanoo julkisuudessa, että "emme ole rasisteja". Edellisen takia siihen osallistumatta jättäminen on skandaali. Petra Paasilinna oli sitä mieltä ja niin minäkin.

Kirjoitit myös näin: ” Ja voisitko kertoa mitä ja minkälainen asia on rasismi, nimenomaan SINUN mielestäsi ?
Mielestäni tämä viestiketju on jo liian pitkä ja rasismi on moniulotteinen asia, että on parasta vastata siihen kysymykseen seuraavassa blogikirjoituksessa. Sopiiko niin? Palaan asiaan parin päivän päästä, kun ei ole kiireitä työn merkeissä.

Sittnikow Pentti (nimimerkki)

56,

Sanoin jo ajat sitten, että aika näyttää. (56)

Nyt on aika näyttänyt Mitrosta vain hyvin pienen osan, kuitenkin niin ettei
se palaute ole tullut mistä tahansa, vaan juuri hänen lähellään olevista lähteistä, joksi voitaneen katsoa hänen seurakuntansa.

Tässä, vain kaksi radio novasta kuultua.
Mitro valehtelee.
Ylimielinen ja välinpitämätön, asiansa käsittelyä kohtaan.

Kuka valehtelee?
PS=Pentti Sittnikow (ort)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset